Απίστευτο κυνισμό αποπνέει η δήλωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλα, ότι «δεν μπορούμε να εγγυηθούμε πως δεν θα υπάρξουν φέτος άλλοι νεκροί πρόσφυγες» από το κρύο. Χωρίς καμία αιδώ, ο κ. Μουζάλας ομολογεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπορεί μεν να εγγυηθεί την συμμόρφωσή της στα μνημόνια και στις αντιπροσφυγικές πολιτικές της Ευρώπης – Φρούριο, αλλά δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα διαφυλάξει την ίδια τη ζωή των ανθρώπων που ζουν στη χώρα και απειλούνται από τις συνθήκες εξαθλίωσης τους, τις πολιτικές αποτροπής στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο και τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων σε hot spot και κέντρα κράτησης στα νησιά .

Εξίσου κυνικός είναι ο τρόπος με τον οποίο προσπερνάει, χωρίς συναίσθηση και της προσωπικής του πολιτικής ευθύνης, τους εκατοντάδες θανάτους προσφύγων που έχουν υπάρξει μέσα στην χρονιά, δηλώνοντας ότι «είναι εύκολο να πενθούμε τους πρόσφυγες που πέθαναν».

Ο Γ. Μουζάλας, θιασώτης της ντροπιαστικής συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για τους πρόσφυγες, ο οποίος συνεχίζει επάξια τις αντιπροσφυγικές/αντιμεταναστευτικές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων (υπενθυμίζουμε ότι έχει ζητήσει «συγγνώμη» από τον Δένδια για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο προσφυγικό/μεταναστευτικό πριν την μνημονιακή του μετάλλαξη), δεν είναι μόνο κυνικός ή ανεύθυνος. Είναι και επικίνδυνος!

Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε αταλάντευτα να αντιστεκόμαστε στον θεσμικό ρατσισμό και τον κοινωνικό «κανιβαλισμό» των πολιτικών της ΕΕ και της κυβέρνησης!

Επιτροπή Δικαιωμάτων της ΛΑΕ

10/12/2017