Δημήτρης Στρατούλης: «Οι πολυμελείς οικογένειες θυσιάζονται στο βωμό των αιματοβαμμένων πρωτογενών πλεονασμάτων»

Ο Δημήτρης Στρατούλης εκ μέρους της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), παραβρέθηκε σήμερα Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε, στην πλατεία Κλαυθμώνος, η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ). Ο κ. Στρατούλης έκανε την εξής δήλωση:

«Η κυβέρνηση λέει ψέματα, όταν ισχυρίζεται ότι αυξάνει κατά 40% τις κοινωνικές δαπάνες για τα οικογενειακά επιδόματα, ενώ ταυτόχρονα οδηγεί χιλιάδες πολυμελείς οικογένειες στο να χάσουν από λίγα έως εκατοντάδες ευρώ ετησίως, σε σχέση με αυτά που έπαιρναν μέχρι τώρα.

Οι μειώσεις αυτές είναι αντικοινωνικές και απάνθρωπες. Οι πολυμελείς οικογένειες έχουν κατά τεκμήριο περισσότερες οικονομικές ανάγκες από τις υπόλοιπες, ιδιαίτερα μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, μνημονίων λιτότητας, υψηλής ανεργίας και μεγάλης φτώχειας.

Επίσης, αυτές οι περικοπές θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη όξυνση του δημογραφικού προβλήματος, που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης, της οικονομίας και της ίδιας της χώρας μας.

Στηρίζουμε τον αγώνα των πολυμελών οικογενειών, για να μην προχωρήσει η νομοθέτηση της μείωσης των επιδομάτων τους, που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης, για εξομοίωση των τρίτεκνων με τους άλλους πολύτεκνους και για οικονομική και κοινωνική στήριξη των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών».

Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ)

8/12/2017