Δελτίο Τύπου

Με αφορμή το θάνατο του συμβασιούχου (οκταμηνίτη) εργαζόμενου στην καθαριότητα στο Δήμο Ζωγράφου Βαγγέλη Ιωάννου έρχεται στο προσκήνιο το ζήτημα των ελαστικών σχέσεων εργασίας και η απαξίωση των συνθηκών εργασίας .

Η Κυβέρνηση μαζί με την πλειοψηφία των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να συμπιέζουν όσο περισσότερο γίνεται το κόστος εργασίας, όπως ακριβώς τους επιβάλλουν οι πολιτικές της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ, απαξιώνουν ακόμα και την ζωή των εργαζομένων. Επινοούν κάθε τύπο ελαστικής σχέσης εργασίας για να εξασφαλίζουν «φθηνούς» εργαζόμενους, μικρής διάρκειας και χωρίς δικαιώματα, χτυπώντας με κάθε τρόπο την μόνιμη και σταθερή εργασία που γι’ αυτούς δηλώνεται ως μη «ανταγωνίσιμη».

Στο όνομα της λιτότητας που “μας έχουν επιβάλλει οι δανειστές” αλλά πλέον και αυτή η μνημονιακή κυβέρνηση με τους παρατρεχάμενους της, παρακάμπτουν και τους στοιχειώδεις κανονισμούς ασφάλειας και υγιεινής της εργασίας, δηλώνουν αδυναμία να εξασφαλίσουν τα μέσα προστασίας των εργαζομένων.

Αυτές οι πολιτικές είναι που οδηγούν σε αύξηση των εργατικών ατυχημάτων παντού αλλά και στο δήμο μας, με δεύτερο θάνατο εργαζομένου στην καθαριότητα σε λίγους μήνες.

Η διοίκηση του Δήμου οφείλει να σκύψει στα προβλήματα των εργαζομένων και στα αιτήματα που από καιρού προβάλλουν τα σωματεία τους και να αποφύγει την εύκολη οδό της παραπομπής πάλι σε δήθεν επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό και μεμονωμένη περίπτωση θανάτου.

Οι πολιτικές ΕΕ – ΔΝΤ – κυβέρνησης μνημονίου και η απαξίωση της εργασίας μόνο με αγώνες αποτρέπονται

ΟΧΙ άλλο εργατικό ατύχημα – μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας στο Δήμο Ζωγράφου ΤΩΡΑ

ΟΧΙ στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις – μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και όλες τέρμα στα προγράμματα των δήθεν “ωφελούμενων”