Δελτίο Τύπου

Πολυμελής αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Γιάννη Δούκα, Στάθη Λεουτσάκο, Δέσποινα Σπανού και Δημήτρη Στρατούλη παραβρέθηκε σήμερα στη μεγάλη και μαζική συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην νυχτερινή (ν)τροπολογία της κυβέρνησης που επιχειρεί να βάλει φρένο στις απεργίες.

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τις εργατικές αντιδράσεις απέναντι στη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών για περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος. Η κυβέρνηση με την τροπολογία της επιχειρεί να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία των πρωτοβάθμιων σωματείων -και ειδικά αυτών που είναι μαζικά ή έχουν πανελλαδικό χαρακτήρα- αφού για αντικειμενικούς λόγους είναι φύσει αδύνατον να υπάρξει απαρτία του 50% + 1 των μελών.

Η λεγόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς επιχειρεί να βάλει φρένο σε ένα ακόμη από τα πλέον σοβαρά θέματα, που οφείλει να υπερασπίζεται η Αριστερά, το δικαίωμα στην απεργία. Η κυβέρνηση προσπάθησε να αιφνιδιάσει. Όμως, η άμεση και μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση την υποχρέωσαν σε -προσωρινή- αναδίπλωση.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί τους εργαζόμενους όλης της χώρας σε διαρκεί ετοιμότητα.

Ανανεώνουμε το αγωνιστικό ραντεβού την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας, με πρώτο απ’ όλα το Ειρηνοδικείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως, στις 3 το μεσημέρι, ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ

5/12/2017