Οι συλλήψεις εννέα Κούρδων και Τούρκων στον Ν. Κόσμο, γνωστών για τους αγώνες τους ενάντια στο βαθύτατα αυταρχικό και αντιδημοκρατικό καθεστώς Ερντογάν, που έχει εξαπολύσει ένα πρωτοφανές κύμα διώξεων κατά των πολιτικών του αντιπάλων και έχει οδηγήσει χιλιάδες ανθρώπους στις φυλακές, μετατράπηκαν για μια ακόμη φορά σε αυθαίρετο τηλεοπτικό «τρομοσόου», με επιλεκτικές διαρροές από την Αντιτρομοκρατική προς «πρόθυμους» ρεπόρτερ, για την απόδοση σε αυτούς πρόθεσης επιθέσεων στην χώρα μας που δεν τεκμηριώνεται από πουθενά.

Οι συλλήψεις τους από την αστυνομία του κ. Τόσκα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνοδεύτηκαν από παραβίαση του προστατευτικού πλαισίου των πολιτικών προσφύγων που απαγορεύει την δημοσιοποίηση των στοιχείων τους, καθώς και από ξυλοδαρμούς, τα σημάδια των οποίων ήταν εμφανή στις φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα, ενώ χρειάστηκε και η μεταφορά τους σε νοσοκομεία για παροχή πρώτων βοηθειών και την συρραφή τραυμάτων μετά την σύλληψή τους. Παράλληλα, επί 26 ώρες δεν τους επιτράπηκε η επικοινωνία με συνήγορο, ούτε και επιτράπηκε στους συνηγόρους η οποιαδήποτε επικοινωνία ή ενημέρωση για όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει κάθε προσπάθεια διόγκωσης της υπόθεσης ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα, απαιτεί τον πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων τους και την προστασία τους ως πολιτικών προσφύγων που αγωνίζονται υπέρ της ελευθερίας, ενάντια σε ένα βαθύτατα αυταρχικό και αντιδημοκρατικό καθεστώς.

Επιτροπή Δικαιωμάτων ΛΑ.Ε.