Η ομολογία Τόσκα επιβεβαιώνει το βάσιμο της μήνυσης που κατέθεσε η ΛΑΕ

Το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών έχει αποτρέψει έως τώρα την υφαρπαγή λαϊκών κατοικιών από τις τράπεζες και τα «κοράκια» – funds

Ο αγώνας για την υπεράσπιση των λαϊκών νοικοκυριών θα συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερη ένταση

Η ομολογία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, περί της ρίψης χημικών σε κλειστό χώρο, στο πλαίσιο της επικίνδυνης επίθεσης, που δέχθηκαν διαδηλωτές του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών, την περασμένη Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, επιβεβαιώνει πλήρως και με τον πλέον επίσημο, θεσμικά, τρόπο το βάσιμο της μήνυσης, την οποία κατέθεσε αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής τον Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑΕ, Παν. Λαφαζάνη.

Ωστόσο, η προσπάθεια του κ. Τόσκα, στο πλαίσιο του ευρύτερου επικοινωνιακού σχεδιασμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, να παραπλανήσει τον λαό, υποσχόμενος ότι δεν θα υπάρξει πλειστηριασμός για πρώτη κατοικία αξίας κάτω από 300.000 ευρώ, δεν ξεγελά κανέναν. Αν αποτελεί πραγματικά πολιτική βούληση της κυβέρνησης, ας προβεί άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση ούτως ώστε να προστατευθεί θεσμικά και να κατοχυρωθεί η λαϊκή κατοικία.

Η Λαϊκή Ενότητα, μαζί με άλλα κόμματα αριστερά, αντιμνημονιακά, συλλογικότητες και αγωνιστές του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών, θα συνεχίσει τον αγώνα υπέρ της προστασίας των λαϊκών νοικοκυριών. Αυτός ο αγώνας είναι που μέχρι σήμερα, έχει αποτρέψει την υφαρπαγή των μικρών λαϊκών κατοικιών από τις τράπεζες και τα «κοράκια» – funds.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ

1/12/2017