Δελτίο Τύπου

Λέτε ψέματα κ. Κοντονή!! Κάθε εβδομάδα στα δελτία πλειστηριασμών περιλαμβάνονται πρώτες κατοικίες

Ανήθικη και αισχρή πολιτικά η επίθεση του υπ. Δικαιοσύνης περί «γκεμπελισμού» σε βάρος της ΛΑΕ

Προσέξτε κ. Κοντονή μήπως όταν τελειώσει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σας κατηγορήσουν για «μενγκελισμό»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά, μια νέα, χυδαία πολιτικά επίθεση σε βάρος της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) που από την αρχή, εδώ και τουλάχιστον ενάμιση χρόνο, πιστή στις θέσεις και τις αρχές της, δίνει μαζί με το σύνολο του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών, μαζί με αγωνιστές από άλλα κόμματα αριστερά και αντιμνημονιακά και συλλογικότητες, έναν ενωτικό, μαζικό και δίκαιο κοινωνικά αγώνα για να μην χάσουν τα σπίτια τους οι λαϊκές οικογένειες και την εναπομείνασα περιουσία τους οι κατεστραμμένοι από την κρίση και τα μνημόνια της λιτότητας μικρομεσαίοι επαγγελματίες, έμποροι και αγρότες.

Ο κ. Κοντονής δεν είδε ότι έγινε χρήση δακρυγόνων σε κλειστό χώρο, ούτε ότι κινδύνεψαν ακόμη και ανθρώπινες ζωές, μετά τα όσα έλαβαν χώρα στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου, με ευθύνη και εντολή τόσο του ιδίου, όσο και του υπ. Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ.

Ο κ. Κοντονής κάνει ότι δεν βλέπει να εκπλειστηριάζονται εκατοντάδες πρώτες κατοικίες μικρής αξίας και για μικρά χρέη, ούτε να κινδυνεύουν με υφαρπαγή τα σπίτια και τα περιουσιακά στοιχεία μικρομεσαίων, οι οποίοι έχουν καταστραφεί λόγω της κρίσης και της διαιώνισης – μεγέθυνσης της λιτότητας των μνημονίων, τα οποια ο ίδιος και η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, μετά την «κωλοτούμπα» τους, το καλοκαίρι του 2015, στηρίζουν. Κάνει ότι δεν βλέπει πως εδώ και πολλούς μήνες, πρώτες κατοικίες και ό,τι απέμεινε σε μικρές λαϊκές περιουσίας (π.χ., μικρά καταστήματα) περιλαμβάνονται κάθε εβδομάδα στο δελτίο πλειστηριασμών.

Ο κ. Κοντονής, απλά, για πολλοστή φορά, λέει αισχρά ψέματα. Μένει σε δηλώσεις κενού περιεχομένου με ένα και μόνο στόχο: την εξαπάτηση του λαού.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μέσα από σωρεία φαιδρών ψεμάτων κατηγορεί τη Λαϊκή Ενότητα για γκεμπελισμό. Ντροπή κ. Κοντονή. Ντροπή!! Αλλά η αλήθεια έχει αποκαλυφθεί πλέον στην ελληνική κοινωνία για τις σκοτεινές ημέρες και τα βρώμικα έργα σας. Είναι ξεκάθαρη η «πάση θυσία» στήριξη σας στους τραπεζίτες και τους «οικονομικούς δολοφόνους» – δανειστές, μπροστά στην ικανοποίηση των συμφερόντων τους. Σας επιστρέφουμε κ. Κοντονή τη δήλωση περί γκεμπελισμού σε βάρος της ΛΑΕ. Είναι πολιτικά -τουλάχιστον- αισχρή και ανήθικη.

Προσέξτε κ. Κοντονή, μήπως, όταν περάσουν οι «ημέρες των παχέων αγελάδων» για την κυβέρνηση σας, σας κατηγορήσουν για «μενγκελισμό» (του «Αγγέλου του θανάτου», Γιόζεφ Μένγκελε) όταν με τις ευλογίες σας, για χάρη των «προϊσταμένων» σας, δανειστών – «οικονομικών δολοφόνων» και τραπεζιτών, πετάγονται η μία μετά την άλλη από τις λαϊκές οικογένειες έξω από τα σπίτια τους, κάνοντας τις «μαύρες σημέρες» της Ισπανίας, του 2011 – 12, να μοιάζουν με «παρανυχίδα» σε σχέση με όλα όσα υφίσταται και θα συνεχίσει να υφίσταται στην πλειονότητα της η ελληνική κοινωνία, εξαιτίας των «δρεπανηφόρων» για τα λαϊκά συμφέροντα μνημονιακών σας νόμων και πράξεων.

Εξάλλου, κύριε Κοντονή, μετά την κατάθεση, σήμερα, μήνυσης της ΛΑΕ σε βάρος σας για τη χθεσινή, ακραία αστυνομική καταστολή και για τον παράνομο τρόπο που έγιναν οι πλειστηριασμοί, εσείς είστε που πρέπει να λογοδοτήσετε όχι μόνο πολιτικά στο λαό αλλά και στη Δικαιοσύνη.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ

30/11/2017