Οι μάσκες πέσανε. Στις 29 Νοεμβρίου αρχίζουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μετά από επτά χρόνια μνημονίων και πέντε μνημονιακών και νεοφιλελευθέρων κυβερνήσεων τα ψέματα τελείωσαν.

 Με εντολή των δανειστών τα πάντα βγαίνουν στο σφυρί .

Αφού πρώτα ξεπουλήθηκε όση από τη Δημόσια περιουσία είχε αξία και σημασία για τους «εταίρους» μας (αεροδρόμια, λιμάνια, εθνικές οδούς, υδρογονάνθρακες, ΔΕΗ, Τηλεπικοινωνίες και νερό) αφού, ήδη, έβαλαν χέρι στις καταθέσεις των πολιτών για χρέη τους προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπαίνουν όχι μόνο τα ακριβά ακίνητα αλλά και η πρώτη κατοικία των ανθρώπων.

Παράλληλα, οργανώνουν ανά την Ελλάδα συνέδρια – « φιέστες» με υπουργούς και Πρωθυπουργό σε ρόλο «περιοδεύοντος θιάσου» , να γιορτάζουν πανηγυρικά την πλήρη παράδοση της παραγωγής και των υποδομών της χώρας σε επενδυτές «φαντάσματα» που συχνά είναι χώρες και όχι εταιρίες και που ήδη συμπεριφέρνονται με όρους αποικίας ενώ σκηνοθετούν την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και την τραγική υποτίμηση της εργατικής μας δύναμης για τα επόμενα 100 χρόνια, ενώ παράλληλα βλέπουν με αδιαφορία τους πάνω από 500.000 νέους μας που τα τελευταία πέντε χρόνια μετανάστευσαν αλλά και συνεχίζουν να φεύγουν σαν διωγμένοι για το εξωτερικό, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν υψηλού επιπέδου μόρφωση και εξειδίκευση που για αυτήν πλήρωσε με τεράστιες θυσίες η μέση Ελληνική οικογένεια.

Σε σχέση με την πρώτη κατοικία που τόσες διακηρύξεις είχε κάνει η σημερινή κυβέρνηση, από το «κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη» φτάσαμε στο «κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη».

Η κυβέρνηση των πλειστηριασμών ευθυγραμμισμένη απόλυτα με την προπαγάνδα των συστημικών μέσων ενημέρωσης που μιλάνε για «μπαταχτζίδες που έχουν και δεν πληρώνουν» , τσουβάλιασε συνειδητά τα λαμόγια που πάντα υπήρχαν, ήταν συνυπεύθυνοι για την κρίση και με την πρόσβαση στην εξουσία που διέθεταν θησαύριζαν χωρίς ποτέ να λογοδοτούν στη δικαιοσύνη, με τους εργαζόμενους που επλήγησαν αλύπητα από την κρίση χωρίς σε τελευταία ανάλυση να ευθύνονται καθόλου για αυτήν.

Στοχοποιώντας όλους όσους στέκονται απέναντι στην εκποίηση της λαϊκής περιουσίας, άλλαξαν ξεδιάντροπα τη νομοθεσία και ποινικοποίησαν τη λαϊκή αντίδραση , λησμονώντας ότι οι σημερινοί κυβερνώντες είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πέντε χρόνια πριν προέτρεπαν την κοινωνία σε ανυπακοή και αντίσταση στις πληρωμές φόρων , διοδίων και χαρατσιών, προτείνοντας χαρακτηριστικά τη λεγόμενη «σεισάχθεια» στις πληρωμές των ιδιωτικών χρεών.

Ψέματα τότε, ψέματα και τώρα!

Μιλάνε για όρια αξιών ακινήτων από 300.000 ευρώ , άραγε για εμπορική η αντικειμενική αξία; Εύλογα γεννιέται όμως το ερώτημα γιατί δεν νομοθετούν κάτι σχετικά και γιατί δεν ξεκαθαρίζουν τι συμφώνησαν με τους τραπεζίτες.

Επίσης, γιατί δεν δίνουν το δικαίωμα στους δανειζόμενους με κόκκινα δάνεια να εξαγοράσουν οι ίδιοι και τα όχι ξένα funds, σε μειωμένη αξία (20%-30%) τα δάνειά τους. Όσα ψέματα πάντως και να πουν ένα είναι βέβαιο!

Οι μάσκες δεν έπεσαν απλώς! Τις έβγαλαν συνειδητά και τις πέταξαν στα μούτρα τις κοινωνίας για να την σοκάρουν, διαμηνύοντας της έτσι, ότι απλά δεν υπάρχει άλλη λύση , δεν υφίσταται πλέον ελπίδα και δεν θα υπάρξει ποτέ διαφορετική προοπτική.

Όμως…. ξεχνούν ότι έτσι , βγάζοντας την μάσκα, η κοινωνία είδε επιτέλους το αποτρόπαιο και φρικιαστικό πρόσωπό τους για να μην τους ξαναμπερδέψει με τους επίδοξους «σωτήρες» της και να κινητοποιήσει τις πραγματικές της δυνάμεις που δεν είναι άλλες από τους συλλογικούς αγώνες με όραμα έναν δικαιότερο κόσμο.

Θυμίζουμε τέλος σε όσους το ξεχνούν – και στο βουλευτή Ζακύνθου και υπουργό – ότι οι κοινωνικοί αγώνες δεν σταμάτησαν ποτέ με νομοθετικές πράξεις και ότι οι πλειστηριασμοί είτε ηλεκτρονικοί είτε διαπλανητικοί δεν τελειώνουν παρά με την έξωση του παλαιού ιδιοκτήτη από το ακίνητο. Οπότε το ραντεβού μας θα είναι εκεί.

Η μόνη έξωση που θα ολοκληρωθεί δεν θα είναι άλλη από την απομάκρυνση τους από την εξουσία και την κυβέρνηση και όχι βέβαια σε συντηρητική η σκοταδιστική κατεύθυνση αλλά σε γνήσια Αριστερή , φιλολαϊκή και σοσιαλιστική προοπτική.

ΛΑΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

24/11/2017