Νέοι/Νέες ΛΑΕ για τα γεγονότα στο Πολυτεχνείο

Ανακοίνωση

Σήμερα το πρωί, φοιτητικοί σύλλογοι, μαζικοί φορείς, συλλογικότητες, οργανώσεις και μέτωπα της Αριστεράς και ευρύτερα ο λαός και η νεολαία είναι αποκλεισμένοι από το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου.

Ομάδα, εμφανώς ξένη και εχθρική προς το κίνημα, έχει απαγορεύσει την ελεύθερη πρόσβαση, την παραμονή και την έναρξη του εορτασμού του τριημέρου του Πολυτεχνείου. Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου αποτελεί κόμβο για το φοιτητικό και λαϊκό κίνημα, ιστορική στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα και της εναντίωσης στον ιμπεριαλισμό. Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου είναι αυτός που δεν μουσειοποιεί την εξέγερση, αλλά αναδεικνύει και επανανοηματοδοτεί το ιστορικό αυτό γεγονός.

Η ομάδα αυτή που με όρους «απαγόρευσης» εμποδίζει τη διεξαγωγή του εορτασμού, όχι μόνο στρέφεται ενάντια στο λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, αλλά έχει αντικειμενικά δράση προβοκατόρικης και παρακρατικής κοπής. Δίνει πάτημα σε σχεδιασμούς για καταπάτηση του ασύλου, τη στιγμή που η κυβέρνηση, το σύνολο των μνημονιακών κομμάτων και τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. συζητούν για τη «βία και ανομία» και επιδιώκουν την ένταση της καταστολής απέναντι στο κίνημα. Καταγγέλλουμε τη δράση τους αυτή. 44 χρόνια μετά δεν θα ανεχτούμε το ιστορικό πισωγύρισμα να μην διεξαχθεί ο τριήμερος εορτασμός του Πολυτεχνείου ή να αμαυρωθεί από την άρση του ασύλου και την εισβολή αστυνομίας.

Ιδιαίτερα σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, είναι αναγκαίο να ξαναπιάσουμε το νήμα των αγώνων του Πολυτεχνείου, όταν λαός και νεολαία δέχονται τέτοια βάναυση επίθεση από τις μνημονιακές πολιτικές κυβέρνησης και Ε.Ε. Καλούμε τη νεολαία και όλο το λαό να έρθει μαζικά στο Πολυτεχνείο, να επιβάλει και να εγγυηθεί τον ανοιχτό και μαζικό τριήμερο εορτασμό.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 16:00 ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ