Σε απαράδεκτη σεξιστική διάκριση προχώρησε η «πολιτισμένη» γερμανική πρεσβεία σε βάρος της αντιπροσωπείας προσφύγων – απεργών πείνας που ζήτησε να συναντηθεί με εκπροσώπους της, κάνοντας δεκτό μεν το αίτημα της συνάντησης, αλλά απαιτώντας να αποκλειστεί από την αντιπροσωπεία  η γυναίκα – μέλος της.  Το γεγονός αυτό οδήγησε στην ματαίωση της συνάντησης, καθώς η τριμελής προσφυγική αντιπροσωπεία αποχώρησε μετά τον αδιανόητο όρο που έθεσε η γερμανική πρεσβεία.

Οι πρόσφυγες-  απεργοί πείνας, μαζί με αλληλέγγυους-ες, πραγματοποίησαν το πρωί μαζική διαδήλωση προς την γερμανική πρεσβεία, παρά την δυνατή βροχή που έπεφτε, διεκδικώντας την υλοποίηση του δικαιώματός τους για επανένωση με τις οικογένειές τους που ζουν στην Γερμανία, το οποίο καταστρατηγείται με συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι» τόσο από την ελληνική όσο και από την γερμανική κυβέρνηση,  στο πλαίσιο της εφαρμογής των αντιπροσφυγικών πολιτικών της Ευρώπης – Φρούριο.

Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη σεξιστική/ρατσιστική  στάση της γερμανικής πρεσβείας, η οποία αντιμετώπισε την γυναίκα πρόσφυγα με λογικές ISIS.

Απαιτούμε από την ελληνική και την γερμανική κυβέρνηση, καθώς και από τα όργανα της ΕΕ, να πάρουν θέση απέναντι στο περιστατικό. Απαιτούμε την άμεση υλοποίηση του δικαιώματος οικογενειακής επανένωσης των προσφύγων, που έχει καθυστερήσει ήδη πάρα πολύ.

Είμαστε στο πλευρό των προσφύγων και στηρίζουμε τους αγώνες τους.

Επιτροπή Δικαιωμάτων ΛΑ.Ε.