ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Συνεχίζεται ο αγώνας των κατοίκων των Μεγάρων».

Συνάντηση με τον γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής είχε αντιπροσωπεία του Δήμου Μεγαρέων.

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των κατοίκων της δυτικής Αττικής ενάντια στην δημιουργία ορυχείων βωξίτη στην περιοχή των Μεγάρων. Δεκάδες κάτοικοι, μαζί με τον δήμαρχο Μεγαρέων, αυτή την φορά βρέθηκαν στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Στη συνάντηση με τον γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  κ. Κοκκινάκη, εκτός από τον δήμαρχο, τον Αντιπεριφεριάρχη Δυτικής Αττικής, τον εκπρόσωπο της επιτροπής αγώνα των κατοίκων, συμμετείχαν βουλευτές και εκπρόσωποι από όλα σχεδόν τα κόμματα.

Ο εκπρόσωπος της ΛΑ.Ε. Βασίλης Πριμικήρης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, στη σύσκεψη αλλά και στα ΜΜΕ δήλωσε την κάθετη αντίθεση της ΛΑ.Ε. στο άνοιγμα ορυχείων Βωξίτη.σε μία τόσο βεβαρημένη περιοχή, όπου η περιβαλλοντολογική καταστροφή έχει στην κυριολεξία ολοκληρωθεί με τα εργοστάσια επεξεργασίας πετρελαίου αλλά και με δεκάδες άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με ανθρώπινες συνθήκες για την διαβίωση των κατοίκων

Τα ορυχεία δεν θα φέρουν στην πραγματικότητα καμία ανάπτυξη και ελάχιστα θα βοηθήσουν στο τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει την περιοχή. Το αντίθετο, θα κλείσουν δεκάδες μικροεπιχειρήσεις που ήδη υπάρχουν και είναι συμβατές με το περιβάλλον και με μία άλλου είδους ανάπτυξη για την περιοχή.

Η ΛΑ.Ε. δια του εκπροσώπου της στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα, ζήτησε να δοθεί μία πολιτική απάντηση άρνησης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής στο Υπουργείο μιας και ο πρώτος και δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης όπως και όλες οι πολιτικές δυνάμεις που παρευρέθηκαν στην σύσκεψη, τάχτηκαν κατά της δημιουργίας ορυχείων Βωξίτη.

Τέλος ο Βασ. Πριμικήρης κάλεσε τους κατοίκους να μην εφησυχάσουν από την θετική στάση του γενικού γραμματέα και να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα αυτή η πέρα για πέρα λαθεμένη επιχειρηματική δραστηριότητα που μπορεί να καταστρέψει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων.

Το γραφείο τύπου
01/11/2017