Κινητοποίηση ελπίδας και αξιοπρέπειας της “Κίνησης Πολιτών ενάντια στις διακοπές ρεύματος” έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην Χαλκοκονδύλη

Παν. Λαφαζάνης: “Ο ορισμός της βαρβαρότητας: Μονογονεϊκές πολύτεκνες άνεργες οικογένειες με κομμένο το ηλεκτρικό ρεύμα”

Η “Κίνηση πολιτών ενάντια στις διακοπές ρεύματος”, μαζί με το “Μπλόκο” και τα “ΑΛ.ΑΝΥ.Α”, πραγματοποίησαν σήμερα κινητοποίηση ελπίδας και αξιοπρέπειας έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Χαλκοκονδύλη με αίτημα να αποκατασταθεί η σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος και να σταματήσει το αθρόο κόψιμο του σε νοικοκυριά ενταγμένα στο κοινωνικό τιμολόγιο και ιδιαίτερα στις λεγόμενες ευάλωτες κατηγορίες νοικοκυριών και πολιτών.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ευάλωτες κατηγορίες νοικοκυριών και πολιτών, στις οποίες η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα.

Συγκεκριμένα στην δράση πήραν μέρος πολλές άνεργες γυναίκες με μονογονεϊκή οικογένεια, ανήλικα παιδιά και πολύτεκνες αλλά και οικογένειες παλιών σεισμόπληκτων, στις οποίες η ανάλγητη κυβέρνηση Τσίπρα, μαζί με την ΔΕΗ, την οποία τεμαχίζει, ξεπουλάει και διαλύει, έχει κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ίδια την επιβίωση αυτών των οικογενειών.

Στην κινητοποίηση έδωσε το παρόν και ο Παναγ. Λαφαζάνης Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, ο οποίος μαζί με τον Τάσο Καραγιώργο από την “Κίνηση Πολιτών ενάντια στις διακοπές ρεύματος”, συναντήθηκαν, αφού ο Μαν. Παναγιωτάκης απουσίαζε στην Ν. Κορέα, με τους κ.κ Ανδριώτη, αντιπρόεδρο της ΔΕΗ και Αραβαντινό στέλεχος της ΔΕΗ και απαίτησαν να επανασυνδεθεί άμεσα, εδώ και τώρα, το ηλεκτρικό ρεύμα στις ευάλωτες οικογένειες και σε όλους όσοι είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό τιμολόγιο ή για διάφορους υπαρκτούς λόγους έχουν αδυναμία αποπληρωμής.

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη

Ο Παν. Λαφαζάνης έκανε στα μέσα ενημέρωσης την παρακάτω δήλωση:

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αναλγησία, απανθρωπιά και βαρβαρότητα από το να βλέπω γύρω μου γυναίκες άνεργες, με μονογονεϊκή οικογένεια, ανήλικα παιδιά και πολύτεκνες να ζουν σε ένα σπίτι με κομμένο βάναυσα το ηλεκτρικό ρεύμα. Δίπλα μου βρίσκεται η κ. Σοφία Γκαρβέλα από τα Νέα Λιόσια, άνεργη με 35% αναπηρία, με τέσσερα παιδιά και με κίνδυνο εκπλειστηριασμού του σπιτιού της και με κομμένο το ρεύμα πάνω από μια βδομάδα. Δίπλα μου είναι, επίσης η κ. Χριστίνα Βέη από την Ν. Ιωνία, μακροχρόνια άνεργη, με δύο παιδιά και κομμένο το ρεύμα. Πλάι μου είναι η κ. Βασιλική Ράλλη από το Νέο Φάληρο, μακροχρόνια άνεργη, με γυιό άνεργο και κομμένο 20 μέρες το ρεύμα. Μαζί είναι, επίσης, ο κ. Βασ. Κατσούλας με τη σύζυγο του Κωνστ. Μακρή, από την Δραπετσώνα και οι δύο μακροχρόνια άνεργοι, που μένουν στους σεισμόπλεικτους στη Δραπετσώνα και έχουν κομμένο ρεύμα πάνω από μια βδομάδα.

Οι περιπτώσεις είναι πάμπολλες απλώς ανασύρω παραδείγματα.

Αυτήν την ώρα το ρεύμα δεν το έχει κόψει μόνο η ΔΕΗ.

Το ρεύμα το κόβει μια ανάλγητη, χωρίς καμιά αρχή και αξία, κυβερνητική ομάδα του Αλ. Τσίπρα, η οποία καταστρέφει την χώρα, συντρίβει την κοινωνία, δεν πιστεύει σε τίποτα και δεν διαθέτει κανένα άλλο πρόγραμμα παρά μόνο την δουλοπρεπή εξυπηρέτηση των πιστωτών κηδεμόνων της χώρας μας και την παραμονή στις καρέκλες της εξουσίας”.

Για το Γραφείο Τύπου

30/10/2017