Συνάντηση με τον JeanLuc Mélenchon είχε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι ο Παν. Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε στο ξενοδοχείο Novotel, κατά την οποία έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση σε Ελλάδα, Γαλλία και Ευρώπη. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Ν. Χουντής, ευρωβουλευτής της ΛΑ.Ε, καθώς και  βουλευτές της Ανυπότακτης Γαλλίας.

Ο Παν. Λαφαζάνης αφού τόνισε την χαρά του που του δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθεί με τον φίλο και σύντροφο, όπως είπε, J.-LMélenchon, εξέθεσε τις εκτιμήσεις της ΛΑ.Ε για την πολιτική κατάσταση στην χώρα μας καθώς και τις προτάσεις της για μια θετική διέξοδο, που σημαίνει ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης και του σημερινού μνημονιακού πολιτικού σκηνικού, την έξοδο από την ευρωζώνη και την ρήξη με την ΕΕ,  στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού της οικονομίας και της κοινωνίας.

Ο J.-LMélenchon, που βρέθηκε στην Ελλάδα μετά από πρόσκληση της Ζ. Κωνσταντοπούλου, αναφέρθηκε ειδικότερα στα νέα και πρωτότυπα χαρακτηριστικά του κινήματος της Ανυπότακτης Γαλλίας, τόνισε τον αγώνα της ενάντια στην πολιτική της ευρωζώνης και της ΕΕ και ανέλυσε την στρατηγική του για ένα διαφορετικό μέλλον της Γαλλίας και της Ευρώπης, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη συστηματική ανταλλαγή απόψεων όλων των δυνάμεων που επιδιώκουν μια διαφορετική ευρωπαϊκή πορεία. « εργαζόμαστε, για ένα plan B και για τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές ενός ψηφοδελτίου που θα αντιπροσωπεύει τις κοινωνικές και πολιτικές ανησυχίες όσων θέλουν μια εναλλακτική Ευρώπη». «Στόχος είναι να συναντηθούν οι πολιτικές δυνάμεις που αγωνιούν  για το μέλλον της Ευρώπης και οι οποίες θέλουν ένα εναλλακτικό πρόγραμμα για το μέλλον της.»

Ο Παν. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι «ο J.-LMélenchon εκφράζει μια ελπίδα όχι μόνο για την Γαλλία αλλά και για την Ευρώπη, ενώ είναι ο ηγέτης που έχει εκφράσει όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στην πράξη την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό όλα αυτά τα κρίσιμα χρόνια. Ο Mélenchon αντιπροσωπεύει την Γαλλία που αγαπάμε» Τόνισε δε  ότι  «η ΕΕ έχει χρεοκοπήσει και δεν έχει μέλλον. Αυτό δείχνει, η νεοαποικιοποίηση της Ελλάδας και η συνέχιση της ελληνικής τραγωδίας. Αυτό δείχνει η αδυναμία της ΕΕ να αποτρέψει και τώρα να διαχειριστεί το Brexit. Αυτό δείχνει επίσης η αδυναμία της να παρέμβει εποικοδομητικά στην Καταλονία,  καλύπτοντας πλήρως την αυταρχική πυγμή του Φρανκισμού του Rajoy. Τώρα  χρειάζεται συμμαχία των λαϊκών τάξεων σε Ελλάδα, Γαλλία και όλη την Ευρώπη για να σαρωθούν ευρωζώνη και ΕΕ και τα κατεστημένα κέντρα που επικυριαρχούν σε αυτές. Η Ευρώπη μπορεί να έχει μέλλον, μέλλον, όμως, δεν έχουν η ευρωζώνη και η ΕΕ».

Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν συστηματικά  στις μεταξύ τους επαφές και συζητήσεις.

Αθήνα 29/10/2017

Γραφείο Τύπου