Ο φετινός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου βρίσκει την πατρίδα μας, για μια ακόμη χρονιά, σε καθεστώς επικυριαρχίας από τους δανειστές και ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού λαού να ζει σε συνθήκες φτώχειας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε απόλυτη σύμπνοια με τους δανειστές, νομοθέτησε και συνεχίζει ανερυθρίαστα να προωθεί μέτρα που υπονομεύουν το μέλλον της χώρας και αναιρούν την εθνική ανεξαρτησία. Οι διακηρύξεις της κυβέρνησης, καθώς και οι δήθεν εκδηλώσεις τιμής των αγωνιστών της αντίστασης του ΕΑΜ, της Μακρονήσου και της Καισαριανής, αποτελούν ξεκάθαρη υποκρισία από την πλευρά της, όταν μάλιστα ο πρωθυπουργός και τα στελέχη της ακυρώνουν την ιστορία, «στρουθοκαμηλίζοντας» απέναντι στις δίκαιες ιστορικά απαιτήσεις για την καταβολή των Γερμανικών Πολεμικών Αποζημιώσεων και του Κατοχικού Δανείου (απαιτήσεις οι οποίες ουσιαστικά υπερβαίνουν το δημόσιο χρέος της χώρας).

Αποτελεί εμπαιγμό και προσβολή στη μνήμη των πραγματικών ηρώων, αυτών που έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία αυτής της χώρας, η πλήρης ταύτιση της κυβέρνησης με τα συμφέροντα των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του μεγάλου, «παγκοσμιοποιημένου» κεφαλαίου.

Η μεγαλειώδης αντίσταση του λαού μας στη ναζιστική θηριωδία, αποδεικνύει ότι ο ελληνικός λαός μπορεί, συγκροτώντας άμεσα ένα μεγάλο, μαζίκό παλλαϊκό μέτωπο, να ανατρέψει τα δεδομένα και να χαράξει νέους ελπιδοφόρους δρόμους.

Όλες οι αριστερές και ριζοσπαστικές, πατριωτικές, αντιμνημονιακές δυνάμεις μπορούμε μαζί με τον λαό να πετύχουμε την ανατροπή των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους και να προχωρήσουμε στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, μέσα από την επαναθεμελίωση κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Μπορούμε και πρέπει να δώσουμε ένα νέο όραμα για τη νεολαία και τον τόπο.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ

27/10/2017