ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνεχίζεται η μισαλλόδοξη, φονταμενταλιστική επίθεση Χρυσαυγιτών, συνοδεία τελευταία και βουλευτών τους, και άλλων θρησκόληπτων συνοδοιπόρων τους, στο κιν/θέατρο  «Αριστοτέλειον», προκειμένου να ακυρωθεί η παράσταση  «Η ώρα του διαβόλου». Μάλιστα, οι βουλευτές της Χ.Α. (η δίκη για τα εγκλήματα της οποίας ακόμη δεν τελεσφορεί) έφθασαν μέχρι του σημείου να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά, προκειμένου να «κατέβει» η παράσταση.

Τα γεγονότα θυμίζουν τα ανάλογα στο θέατρο “ Χυτήριο” της Αθήνας,  όπου ένας αριθμός κόσμου, αυτοανακηρυσσόμενοι εκπρόσωποι της θρησκείας όπως αυτοί την κατανοούν,  καθημερινά στριμωχνόταν στις θύρες του για την ματαίωση του θεατρικού έργου.

Η οκτάχρονη οικονομική κρίση, και κυρίως τα μνημόνια που τη συνόδευσαν, μαζί με τη επιβολή της δογματικής θεωρίας της ΤΙΝΑ  (μόνον τα μνημόνια υπάρχουν και κανένας άλλος δρόμος), ώθησαν τα πλατιά λαϊκά στρώματα στην αποδοχή της αντίληψης ότι «μία είναι η αλήθεια», η οποία, σε συνδυασμό με το «μαράζωμα» της δημόσιας παιδείας, αλλά και του πολιτισμού εξαιτίας της πολύχρονης υποχρηματοδότησής τους, της παράλληλης οικονομικής αδυναμίας της πλειοψηφίας του κόσμου να έχει επαφή με τον πολιτισμό παρακολουθώντας παραστάσεις, συναυλίες κτλ. κινδυνεύουν να βυθίσουν μεγάλα στρώματα της κοινωνίας σε συντηρητισμό και σκοταδισμό, τον οποίο δεν χάνει ευκαιρία να εκμεταλλευτεί η Χ.Α.

Οι ευθύνες και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία, όχι μόνον εφαρμόζει πιστά τις μνημονιακές πολιτικές, αλλά προσπαθεί να πείσει ότι το κάνει με μεγαλύτερη επιτυχία από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ,  παρά τις «ρουκέτες» προοδευτικών ρυθμίσεων στις οποίες προβαίνει,  είναι εξαιρετικά σοβαρές.

Η αντίσταση, εκτός από τις μνημονιακές πολιτικές,  στο συντηρητισμό και στη μισαλλοδοξία, η υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης στην τέχνη, του δικαιώματος του λόγου, της ιδιαιτερότητας, του σεξουαλικού προσανατολισμού, των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, είναι επιβεβλημένη, γιατί αποτελεί απαραίτητο στοιχείο μιας πολιτισμένης κοινωνίας.

Το Γραφείο Τύπου

Θεσσαλονίκη 23 Οκτώβρη  2017