ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το μέλος του Π.Σ. της ΛΑ.Ε. Τάσος Μαυρόπουλος που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση της “Ενωτικής πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών” έξω από το εφετείο Αθηνών, δήλωσε: 

“Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών της λαϊκής περιουσίας με τη δυναμική του παρουσία έχει αποτρέψει την αρπαγή εκατοντάδων πρώτων κατοικιών από τους τραπεζίτες, τα funds και τα κοράκια. Το κίνημα αυτό μαζικοποιείται και δυναμώνει καθημερινά και θα αποτρέψει και την ηλεκτρονική διαδικασία αρπαγής της λαϊκής περιουσίας.

Οι πλειστηριασμοί με την ηλεκτρονική πλατφόρμα ακυρώνουν τη δημόσια διαδικασία και επιτρέπουν με αδιαφάνεια και ένα κλικ 24 ώρες την εβδομάδα, από μία ώρα που είναι τώρα και με δημόσια διαδικασία, την αρπαγή των κόπων μιας ζωής των φτωχότερων και πιο αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας μας, που έχει πληγεί από τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχουν επιβάλλει. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι θα συμβεί. Αυτή τη στιγμή συντελείται η πιο βίαιη αναδιανομή πλούτου σε βάρος του λαού και υπέρ των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, των τραπεζιτών και μερίδας των συμβολαιογράφων.

Κανείς δεν εξαιρείται απ’ αυτή τη διαδικασία. Αυτοί που νομίζουν ότι δεν έχουν πρόβλημα σήμερα, με τις μνημονιακές πολιτικές των πλεονασμάτων και των διαρκών περικοπών μέχρι το 2060, θα έχουν πρόβλημα αύριο, με αποτέλεσμα να είναι θέμα χρόνου να χαθεί και το δικό τους σπίτι χωρίς να το καταλάβουν.

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών σ’ αυτά τα μνημονιακά χρόνια μέχρι σήμερα έχει επιδείξει μόνο νίκες και με τη μαζικοποίησή του μπορεί πραγματικά να αποτρέψει τα σχέδιά τους. Το φοβούνται και γι’ αυτό η κυβέρνηση με “λαγό” τον πρόεδρο του Σ.Σ.Α.Π.Α.Δ. έχουν επιδοθεί σε μια κούρσα κατασυκοφάντησής του. Καλούμε όλο τον κόσμο να μαζικοποιήσει αυτό το κίνημα όπως καλούμε και τους συμβολαιογράφους, αυτή τη δύσκολη περίοδο να πάρουν το μέρος του λαού και όχι των τραπεζιτών. Να μην δεχθούν να γίνουν τα αρπακτικά εργαλεία τους. Καλούμε τον κόσμο κάθε Τετάρτη στις 3.30 το μεσημέρι να δίνουν το δυναμικό τους παρών στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας και το Σάββατο 04/11 να συμμετέχουν μαζικά στην πανελλαδική κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών στην Αθήνα.

Τέλος δηλώνω την απογοήτευση και την ντροπή μου για τους πρώην συντρόφους μου στην κοινοβουλευτική ομάδα του  ΣΥΡΙΖΑ, που από υπερασπιστές της λαϊκής περιουσίας έγιναν όργανα του πιο άγριου τοκογλυφικού κεφαλαίου που σπέρνει κοινωνική καταστροφή στο λαό και στη χώρα μας.”

Το γραφείο τύπου
22/10/2017