ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου κλιμάκιο της Λαϊκής Ενότητας αποτελούμενο από το Γραμματέα Π.Σ. της ΛΑΕ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Δημήτρη Στρατούλη, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Κώστα Λυμπέρη και το Συντονιστή ΛΑΕ ΕΥΔΑΠ, Μανώλη Μαστοράκη συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των 23 υδρονομέων της ΕΥΔΑΠ που κινδυνεύουν με απόλυση.

Οι 23 υδρονομείς ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία της ΛΑΕ ότι με ευθύνη της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ και της κυβέρνησης οδηγούνται στον Άρειο Πάγο, για επανάκριση των αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων που αφορούν στην πρόσληψή τους, καθώς, παρότι εδώ και ένα χρόνο ανήκουν στο τακτικό προσωπικό της ΕΥΔΑΠ και οι συμβάσεις τους θα έπρεπε να έχουν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου και να ενταχθούν στον κανονισμό προσωπικού και στις ΣΣΕ, η διοίκηση με διάφορα νομικά τερτίπια τους οδηγεί σε ομαδική απόλυση διεκδικώντας την πρωτιά των ομαδικών απολύσεων στις ΔΕΚΟ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γραμματέας του ΠΣ της ΛΑ.Ε κατά την διάρκεια της συνάντησης ανέφερε τα εξής :

«Η ενδεχόμενη απόλυση των 23 υδρονομέων, θα είναι πρωτοφανής για την ιστορία της ΕΥΔΑΠ Α.Ε και γενικότερα των πρώην ΔΕΚΟ, αφού θα απολυθεί ομαδικά προσωπικό αορίστου χρόνου. Ταυτόχρονα, θα μπει σε τεράστιο κίνδυνο η ομαλή λειτουργία του Δικτύου Ύδρευσης και κατά συνέπεια η Υδροδότηση της Αττικής. Επίσης, θα ανοίξει ο δρόμος και για νέες ομαδικές απολύσεις στις ΔΕΚΟ ή στις πρώην ιδιωτικοποιημένες ΔΕΚΟ.

Η κυβέρνηση πιστή στη εφαρμογή της μνημονιακής ατζέντας θυσιάζει τους μισθωτούς και τη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα στο βωμό των μνημονίων, της ιδιωτικοποίησης και του υπερταμείου, δηλαδή του ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ και ολόκληρου του δημόσιου πλούτου της χώρας.

Εκφράζω την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη της ΛΑΕ στον αγώνα των 23 υδρονομέων για την δουλειά και το ψωμί των παιδιών τους και καλώ τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και την κυβέρνηση να μην προχωρήσουν στις απολύσεις τους και να δώσουν άμεσα πολιτική λύση στο πρόβλημα τους, ώστε να μην οδηγηθούν στην ανεργία. Να μη γίνει καμία απόλυση στη ΕΥΔΑΠ ούτε τώρα ούτε στο μέλλον. Να μετατραπούν οι συμβάσεις των 23 υδρονομέων της ΕΥΔΑΠ σε αορίστου χρόνου και να ενταχθούν στον κανονισμό του προσωπικού της ΕΥΔΑΠ με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

 

Αθήνα, 19/10/2017

Γραφείο Τύπου