ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ αποτελεί μία άνευ όρων παράδοση της χώρας μας στα συμφέροντα και τις επιλογές των Ηνωμένων Πολιτειών. Ουδέποτε άλλοτε, Έλληνας Πρωθυπουργός έδωσε τόσα πολλά στην υπερατλαντική υπερδύναμη, με τόσα πενιχρά και μάλιστα και μηδαμινά στην ουσία εθνικά ανταλλάγματα.

Η Κυβέρνηση Τσίπρα, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, ακολουθεί πολιτικές που εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους για την ασφάλεια της χώρας μας και δημιουργούν προβλήματα, με δεδομένο ότι μας φέρνουν αντιμέτωπους με τον αραβικό κόσμο και μας μετατρέπουν σε κέντρο ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολεμικών συγκρούσεων.

Επίσης, η συμφωνία για τα αεροσκάφη F-16 ,αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα πληρωθεί από το «αίμα» του ελληνικού λαού, ο οποίος λεηλατείται καθημερινώς. Παράλληλα η διαφαινόμενη αναβάθμιση του ρόλου της βάσης της Σούδας, εξυπηρετεί ακόμη περισσότερο τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα στην περιοχή μας και διευκολύνει τα επιθετικά σχέδια των Αμερικάνων.

Οι υποσχέσεις του Τραμπ, μοιάζουν με «καθρεφτάκια στους ιθαγενείς» αφού οι αναφορές στο χρέος μόνο ως «ανέξοδη ευχή» μπορεί να εκτιμηθεί με δεδομένο ότι το χρέος αφορά την Ευρώπη και κυρίως την Γερμανία, η οποία αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε πρόταση μείωσης.

Ουσιαστικά ο Πρωθυπουργός ταξίδεψε μέχρι τις ΗΠΑ για να δώσει και όχι για να πάρει, να εξυπηρετήσει δηλαδή τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια, και να ξεπουλήσει στους Αμερικανούς ότι έχουν αφήσει από τον δημόσιο πλούτο, οι Κινέζοι, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί και παράλληλα να δώσει την ψήφο εμπιστοσύνης του στον Τραμπ για τον οποίο κάποτε διακήρυσσε την απέχθεια του.

Συνολικά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έδωσε ότι δεν είχε τολμήσει να δώσει οποιοσδήποτε άλλος Πρωθυπουργός μέχρι τώρα.

Αυτό που απαιτείται τώρα όσο ποτέ, είναι ο συντονισμός όλων των Αριστερών, αντιμνημονιακών δυνάμεων για την ανατροπή, με στόχο την κατάκτηση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας και της εθνικής ανεξαρτησίας και την διαμόρφωση μίας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, που θα εξυπηρετεί πραγματικά τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Το γραφείο τύπου
18/10/2017