Ο Παν. Λαφαζάνης κατά την αναχώρησή του σήμερα για την Ρωσία, όπου θα μιλήσει στο 19ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, στο οποίο θα παρευρεθεί και ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν, έκανε την παρακάτω δήλωση για την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ:

«Οι επιλογές Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον αντιπροσωπεύουν την πλήρη παράδοση της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς του Trump και των ΗΠΑ στην περιοχή.

Ο Αλ. Τσίπρας, βαθύτατα μνημονιακός, με ακραία, πλέον, νεοφιλελεύθερη πολιτική και όψιμα θιασώτης των πολυεθνικών και της γερμανικής Ευρώπης, στην οικονομικοκοινωνική του κατεύθυνση, επιβεβαιώνεται και ως ο πιο αφοσιωμένος στρατηγικός ακόλουθος των ΗΠΑ στην περιοχή, ο οποίος θέλει να υπερφαλαγγίσει σε φιλοαμερικανική αφοσίωση ακόμα και τον Νετανιάχου και τον Σίσι.

Ο Αλ. Τσίπρας, δίνοντας γη και ύδωρ στις ΗΠΑ, δεν καλύπτει κανένα «κενό» και κάθε άλλο παρά προστατεύει την χώρα μας από την Τουρκία. Αντίθετα, εκθέτει την Ελλάδα σε περιπέτειες, σε ενδεχόμενα πλήγματα από τους «φονταμενταλιστές» και πάντως σε αυταπάτες πως οι ΗΠΑ θα πάρουν, τάχα, το μέρος της πατρίδας μας απέναντι στις τουρκικές βλέψεις σε βάρος μας.

Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα όσο ποτέ μια ριζοσπαστική ανατροπή και μια πολυδιάστατη πολιτική διεθνών οικονομικών και εξωτερικών προσανατολισμών.

Σήμερα η κύρια δύναμη που ασκεί πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και το μνημονιακό μπλοκ είναι η ΛΑ.Ε, η οποία είναι και η μόνη που διαθέτει αταλάντευτη ενωτική πολιτική στον αντιμνημονιακό χώρο και εναλλακτική ρεαλιστική και ριζοσπαστική προγραμματική πρόταση».

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε

Αθήνα, 16/10/2017