Την ώρα που οι κυβερνώντες περιοδεύουν σε δήθεν συνέδρια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, τα οποία είναι φιέστες, σε συνεργασία με τους ΄΄άφωνους’’ τοπικούς άρχοντες, ο κ. Τσίπρας προπαγανδίζει ότι είναι ο καλύτερος εφαρμοστής των μνημονίων, και υλοποιεί όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, οι οποίοι απαιτούν νέες επώδυνες παραχωρήσεις.

Απαιτούν την περιουσία των εξαθλιωμένων από τα μνημόνια πολιτών.

Απαιτούν τις ενεργειακές υποδομές,ανυπολόγιστης αξίας, που έκτισε ο λαός μας με το υστέρημα δεκαετιών.

Απαιτούν τους υδάτινους πόρους της χώρας (λίμνες, ποτάμια, φυσικά και τεχνικά φράγματα).

Απαιτούν τον αφανισμό κάθε έννοιας εργασιακού δικαίου.

Απαιτούν περαιτέρω λεηλασία εισοδημάτων και συντάξιμων αποδοχών.

Απαιτούν την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας.

Απαιτούν νέο αίμα και νέες θυσίες στο βωμό του κέρδους και της ασυδοσίας.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να «επενδύσει» για επικοινωνιακούς λόγους στην «αναπτυξιολογία». Ο ‘’σύγχρονος» πρωθυπουργός, ο άνθρωπος των ανοικτών αγορών και του αυθεντικού νεοφιλελευθερισμού, άριστος ακόλουθος της Γερμανο-Γαλλικής επικυριαρχίας, ένθερμος υποστηρικτής των επενδύσεων τους στην χώρα μας, δηλ. των εξαγορών, μέγας εκσυγχρονιστής των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων στο όνομα της δημιουργίας νέων θέσεων «μισής» εργασίας, έρχεται για ακόμα μια φορά να εξαπατήσει με ψέματα την σκληρά δοκιμαζόμενη κοινωνία και να μας πείσει ότι μπήκαμε στο «δρόμο της ανάπτυξης».

Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη και τη βιώνουμε όλοι μας. Ο λαός είναι 8 χρόνια εγκλωβισμένος στις αδιέξοδες πολιτικές που μας επιβάλλουν οι δανειστές, στις πολιτικές των συνεχών μνημονίων που έβαλε το ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και συνεχίζει ακάθεκτος ο ΣΥΡΙΖΑ. Ένα καθεστώς συνεχούς λιτότητας φτώχειας ανεργίας μείωσης μισθών και συντάξεων και εκτίναξης των ποσοστών της ανεργίας ιδιαιτέρα στους νέους, περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και διεύρυνση της ελαστικής εργασίας, ιδιωτικοποιήσεις οργανισμών στρατηγικής σημασίας, ανεπανόρθωτες περιβαλλοντικές καταστροφές και χάρισμα φιλέτων στην Eldorado και στην Ελληνικός χρυσός, ξεπούλημα της λαϊκής κατοικίας μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Συνολικά έχουν ανακοινωθεί 3650 σε όλη την Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους, 248 πλειστηριασμοί σπιτιών και χωραφιών μόνο στη θεσσαλική γη. Κάθε βδομάδα δεκάδες συμπολίτες οικογένειες με παιδιά προστίθενται σε αυτές λίστες της αναμονής. Σε όσους μάλιστα δίνουν αγώνες ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές, δεν διστάζουν να απαντήσουν με αυταρχισμό, ματ και ξύλο.

Τα μνημόνια και οι μνημονιακές πολιτικές που υλοποιεί τώρα ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ, σε αγαστή συνεργασία με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα, έχουν διαλύσει την παραγωγική βάση της χώρας, η Θεσσαλία, η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός, χρειάζονται ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης. Η θέση μας, μας δίνει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης του αγροτικού τομέα. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη όταν η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, τα μνημόνια και η νέα ΚΑΠ, επιδιώκουν τη συγκέντρωση της παραγωγής σε λίγα χέρια και την καταστροφή των μικρομεσαίων αγροτών. Ούτε μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με αύξηση του κόστους παραγωγής, χρειαζόμαστε στη Θεσσαλία δημόσια, συλλογικά έργα υποδομής στον αγροτικό χώρο (φράγματα, λιμνοδεξαμενές, κ.λπ.) για να μπορούν οι αγρότες να αυξήσουν την παραγωγή, χρειαζόμαστε το νερό να είναι δημόσιο αγαθό, ενώ η κυβέρνηση, μέσω της εφαρμογής των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προωθεί την τιμολόγηση, δηλαδή την εμπορευματοποίηση του νερού αλλά και την ιδιωτικοποίησή του. χρειάζονται οι αγρότες φθηνή ενέργεια από μία ενιαία, δημόσια ΔΕΗ.

Όλα τα παραπάνω απαιτούν έξοδο από την Ευρωζώνη, με εθνικό νόμισμα, διαγραφή τους χρέους, σεισάχθεια ιδιωτικών χρεών και σύγκρουση με τις αντιαγροτικές πολιτικές. Η απάντηση στη μνημονιακή λαίλαπα που ισοπεδώνει τη χώρα και το λαό είναι μια και μοναδική: Μέτωπο εδώ και τώρα όλων των αριστερών, ριζοσπαστικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση και τους ψευτομεταρρυθμιστές «ευρωπαϊστές», που μας έχουν καταντήσει αποικία χωρίς ημερομηνία λήξης.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί το λαρισαϊκό λαό, ιδιαίτερα τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία, να διατρανώσουν ζωντανά ότι τα σχέδια που εξυφαίνονται γι’ αυτούς χωρίς αυτούς δεν θα περάσουν, παίρνοντας μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί για αύριο Τετάρτη, στις 6 μ.μ., έξω από το ξενοδοχείο Ιmperial που πραγματοποιείται το συνέδριο-φιέστα.

Λαϊκή Ενότητα Λάρισας

10/10/2017