Δελτίο Τύπου

Ο αγώνας κατά της υφαρπαγής α’ κατοικιών θα συνεχιστεί παρά τη συκοφάντηση που δέχεται από διάφορα «παπαγαλάκια» το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών

Δίνουμε μαζικά δυναμικό «παρών» στα Ειρηνοδικεία και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, στις 3 μ.μ.

Λέμε «ΟΧΙ» στην υφαρπαγή των λαϊκών περιουσιών και κατοικιών

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου επιχειρείται ξανά να βγουν στο «σφυρί» λαϊκές περιουσίες και κατοικίες, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλουν κυβέρνηση, μνημονιακά κόμματα, τράπεζες και δανειστές για να λεηλατήσουν την ακίνητη περιουσία του ελληνικού λαού.

Ήδη, με τις κινητοποιήσεις του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών, κατά τη διάρκεια όλων των προηγούμενων μηνών απετράπησαν πολλές προσπάθειες υφαρπαγής λαϊκών κατοικιών.

Η αντίσταση του Κινήματος έχει προκαλέσει την αντίδραση του μνημονιακού κατεστημένου, που προσπαθεί με διάφορα «παπαγαλάκια» να πείσει τον ελληνικό λαό ότι οι πλειστηριασμοί αφορούν στους μεγαλοϊδιοκτήτες καθώς και ότι, όσοι αγωνίζονται ενάντια τους προστατεύουν τις μεγάλες περιουσίες. Φυσικά, δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα και το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από συγκεκριμένα στοιχεία.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, μόνο εντός του νομού Αττικής έχουν προγραμματιστεί 64 πλειστηριασμοί, από το σύνολο των οποίων σε 49 από αυτούς επισπεύδουσες είναι οι τράπεζες. Από αυτούς τους πλειστηριασμούς, 14 αφορούν σε πρώτες κατοικίες για πολύ μικρά, έως και εξευτελιστικά ποσά. Για παράδειγμα, στην Αττική ετοιμάζονται να εκπλειστηριαστούν σπίτια για οφειλές της τάξης των 7.847 ή ακόμη και των 3.798 ευρώ!

Τα στοιχεία αυτά και μόνο, αποδεικνύουν λοιπόν ότι οι πλειστηριασμοί -στη μεγάλη τους πλειονότητα- αφορούν σε λαϊκές κατοικίες και περιουσίες, των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι πολίτες οι οποίοι έχουν πληγεί βάναυσα από την κρίση (είναι άνεργοι ή χαμηλοσυνταξιούχοι ή εργαζόμενοι με αμοιβές – «ρεγάλο»). Οι περισσότεροι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης, των μνημονιακών κομμάτων και των δανειστών, ετοιμάζονται να μετατραπούν σε «βορά» για τις τράπεζες και τα funds – «κοράκια».

Ο αγώνας κατά της υφαρπαγής α’ κατοικιών και όσων περιουσιακών στοιχείων έχουν απομείνει στις οικονομικά αδύναμες ομάδες του πληθυσμού θα συνεχιστεί παρά τη συκοφάντηση που δέχεται από διάφορα «παπαγαλάκια». Το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών θα συνεχίσει να κλιμακώνει διαρκώς τις δράσεις του, με στόχο να σταματήσει τα σχέδια κυβέρνησης, δανειστών και μνημονιακής Αντιπολίτευσης για την οικονομική εξόντωση των λαϊκών στρωμάτων.

Δίνουμε νέο αγωνιστικό ραντεβού στα Ειρηνοδικεία της χώρας, στις 3 μ.μ., την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017.

Όλες και όλοι μαζί εντείνουμε τον αγώνα κατά της υφαρπαγής των λαϊκών κατοικιών και περιουσιών.

Με μαζικούς αγώνες θα ακυρώσουμε στην πράξη και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.

10/10/2017