Η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) καταγγέλλει με βαθύ αποτροπιασμό την άγρια φασιστική επίθεση με σιδερογροθιές, σε βάρος δύο μεταναστών εργατών που δούλευαν σε θερμοκήπιο, στην περιοχή Γκορυτσά του Ασπροπύργου, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του Πακιστανού εργάτη Ασφάκ Μαχμούντ.

Η επίθεση αυτή αποτελεί συνέχεια μιας σειράς συστηματικών επιθέσεων που πραγματοποιούν μέλη φασιστικών συμμοριών της περιοχής σε βάρος μεταναστών εργατών, οι οποίες δεν είχαν διστάσει να επιτεθούν και σε αλληλέγγυους που διαδήλωναν κατά της φασιστικής βίας στην Γκορυτσά του Ασπροπύργου. Εντάσσεται σε μία προσπάθεια των φασιστικών ταγμάτων εφόδου να ξανασηκώσουν κεφάλι, ενθαρρυμένα από ένα πολιτικό και δικαστικό κλίμα που οδηγεί στην φυλακή αγωνιστές, ενώ, αντίθετα, επιτρέπει στον κάθε υπόδικο Κασιδιάρη και στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να παροτρύνουν σε νέες πράξεις φυλετικής βίας.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Τόσκας προσωπικά, αλλά και οι τοπικές αρχές φέρουν τεράστια ευθύνη, γιατί δεν έκαναν τίποτα ουσιαστικό για να ανακόψουν την δράση των φασιστικών ταγμάτων στην περιοχή του Ασπροπύργου, τα μέλη των οποίων είναι γνωστά στις αρχές.

Απαιτούμε την άμεση σύλληψη των δραστών της επίθεσης σε βάρος των δύο μεταναστών εργατών γης και των μελών των φασιστικών συμμοριών που δρουν στην περιοχή. Να μην θρηνήσουμε έναν νέο Σαχζάντ Λουκμάν!

Επιτροπή Δικαιωμάτων της ΛΑΕ

9/10/2017