Ντροπιαστική η σιωπή της κυβέρνησης

Αποκρουστικό το πρόσωπο της ΕΕ. Ανάγκη για μια κυρίαρχη και ανεξάρτητη Ελλάδα

Παν. Λαφαζάνης: Καταγγέλλουμε τον αστυνομικό αυταρχισμό Ραχόι. Αλληλεγγύη στον Καταλανικό λαό και στο δημοψήφισμα του.

Καταδικάζουμε με όλες τις δυνάμεις μας τον πρωτοφανή πόλεμο βίας, τρομοκρατίας, πλαστικών σφαιρών και αίματος που εξαπέλυσε το βαθύ αυταρχικό αστυνομικό κράτος του Ραχόϊ ενάντια στον λαό της Καταλωνίας, με την κάλυψη και την στήριξη της ΕΕ και των κυβερνήσεων της.

Το πρωτοφανές όργιο της Ισπανικής αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας στην Καταλωνία δεν αφορά μόνο το εξωνημένο καθεστώς Ραχόϊ αλλά και αποκαλύπτει το πραγματικό και αποκρουστικό ολοκληρωτικό πρόσωπο της ΕΕ.

Είναι ντροπή και όνειδος για την ελληνική κυβέρνηση το γεγονός ότι με διάφορες προφάσεις δεν έχει μέχρι στιγμής καταδικάσει απερίφραστα την αστυνομική βία και τρομοκρατία του καθεστώτος Ραχόϊ και δεν έχει αναλάβει καμιά πρωτοβουλία για να γίνουν σεβαστά τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού της Καταλωνίας, δικαιώματα, άλλωστε, που κατάφωρα καταπατά η ίδια σε βάρος του ελληνικού λαού.

Εκφράζουμε αυτήν την ώρα την αμέριστη αλληλεγγύη και υποστήριξή μας στον Καταλανικό λαό και καλούμε όλες τις πλευρές να στηρίξουν πλήρως τη δημοκρατία στην Καταλωνία ενάντια στον αυταρχισμό του Ραχόϊ και να κάνουν σεβαστό το δημοψήφισμα των πολιτών της.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι ευρωζώνη και ΕΕ κατρακυλούν ταχύτατα σε ένα ακατάσχετο αυταρχισμό και πνίγουν τη δημοκρατία, ενώ τον ευρωενωσιακό χώρο πλακώνει ασφυκτικά η Γερμανική πολιτική και οικονομική μπότα.

Οι τραγικές αντιδημοκρατικές εξελίξεις στην Καταλονία, μετά και τις Γερμανικές εκλογές, με την άνοδο της ακροδεξιάς, δείχνουν την βαθιά χρεοκοπία της ευρωζώνης και της ΕΕ και καθιστούν πιο επιτακτική ανάγκη μια δημοκρατική ανατροπή στην χώρα μας με μια Ελλάδα κυρίαρχη, ανεξάρτητη και πραγματικά δημοκρατική χωρίς την κηδεμονία Βερολίνου και Βρυξελλών.

Καλούμε όλους και όλες στη συγκέντρωση και πορεία των οργανώσεων της Αριστεράς αύριο Τρίτη (6 μ.μ) από το Σύνταγμα στην Ισπανική Πρεσβεία.

Για το Γραφείο Τύπου

2/10/2017