Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την αλληλεγγύη της στο δίκαιο αίτημα των Κούρδων για την παραμονή τους στο στρατόπεδο προσφύγων του Λαυρίου και συμμετέχει στη συγκέντρωση που καλεί η επιτροπή του Camp Λαυρίου, την Παρασκευή 29/9, στην Πλατεία Συντάγματος, στις 17:00 με πορεία προς το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Το προσφυγικό στρατόπεδο του Λαυρίου φιλοξενεί εδώ και 30 χρόνια πρόσφυγες, Κούρδους στην μεγάλη πλειοψηφία τους. Η ύπαρξη του έχει συνδεθεί στενά με την κουρδική κοινότητα και τους αγώνες της.

Παρά τις υποσχέσεις για αναστήλωση του camp και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους, η κυβέρνηση, αφού πρώτα, εγκατέλειψε απολύτως τους πρόσφυγες στην τύχη τους, αποστερώντας τους από οποιαδήποτε παροχή θα μπορούσε να διασφαλίσει την επιβίωσή τους και υπαναχωρώντας από τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές προσφυγικό δίκαιο, αποφασίζει τώρα να τους εκδιώξει από το στρατόπεδο.

Στόχος της κυβέρνησης, πέρα από την γενικότερη αναλγησία που έχει επιδείξει στο θέμα των προσφύγων, στηρίζοντας συνολικά την αντιπροσφυγική πολιτική της Ευρώπης – Φρούριο και την άτυπη συμφωνία Τουρκίας – ΕΕ για απελάσεις προσφύγων στην δήθεν «ασφαλή» Τουρκία, είναι να διασπάσει την συνοχή των Κούρδων προσφύγων. Σε μία χρονική στιγμή που η κυβέρνηση της Τουρκίας διώκει με κάθε τρόπο και φυλακίζει συστηματικά τους πολιτικούς της αντιπάλους, περιφρονεί κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ βάζει ιδιαίτερα στο στόχαστρό της τους Κούρδους, έχοντας μάλιστα φυλακίσει τους δύο συμπροέδρους του κοινοβουλευτικού κόμματος HDP, 13 βουλευτές και πολλά στελέχη και μέλη του κόμματος. Σε μία στιγμή που η κυβέρνηση Ερντογάν στέλνει νέα τελεσίγραφα πολέμου στις κουρδικές περιοχές.

Όλοι και όλες, την Παρασκευή 29/9, στην Πλατεία Συντάγματος, στις 5 μ.μ., για να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους Κούρδους πρόσφυγες!