Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη στην κινητοποίηση του Συλλόγου Αρχαιολόγων για το Ελληνικό

Να σταματήσει ΤΩΡΑ η σκανδαλώδης και φωτογραφική διαδικασία ξεπουλήματος του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ της ΛΑ.Ε, παραβρέθηκε σήμερα στην κινητοποίηση που διοργάνωσαν μπροστά στο Υπουργείο Πολιτισμού, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό πάρκο Ελληνικού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), με θέμα την έγκριση του σχεδίου ολοκληρωμένης ανάπτυξης και τη στρατηγική μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του μητροπολιτικού πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ο Δημήτρης Στρατούλης, απαντώντας σε ερωτήματα παριστάμενων δημοσιογράφων, ανάφερε τα εξής:

Κύριε Στρατούλη, γιατί είστε εδώ σήμερα, συμφωνείτε με το αίτημα του συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για την αναβολή των θεμάτων του ΚΑΣ που αφορούν την εκχώρηση πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, επειδή δεν έχει προηγηθεί η κήρυξή του ως αρχαιολογικού χώρου;

Είμαι εδώ για να εκφράσω την συμπαράσταση της ΛΑΕ στον αγώνα του συλλόγου Αρχαιολόγων να μην παρακαμφθεί στην υπόθεση της εκχώρησης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού σε ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα ο αρχαιολογικός νόμος και οι αρμόδιες εφορίες αρχαιοτήτων. Εάν αυτό γίνει, τότε αυτή η εκχώρηση θα συνιστά εκτός των άλλων και έγκλημα σε βάρος της ιστορίας και του πολιτισμού μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την αποτροπή του εθνικού, οικονομικού, κοινωνικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού εγκλήματος του ξεπουλήματος του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού με χαριστικές και σκανδαλώδεις, φωτογραφικές διαδικασίες σε μεγάλα εγχώρια και πολυεθνικά οικονομικά κερδοσκοπικά συμφέροντα.

Στόχος μας ήταν και παραμένει η μετατροπή του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού σε δημόσιο μητροπολιτικό πάρκο, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Κύριε Στρατούλη, πως αισθάνεστε που πρώην σύντροφοί σας εκχωρούν σήμερα το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού, παρά την αντίθετη προεκλογική θέση του ΣΥΡΙΖΑ;

Κατ’ αρχήν αισθάνομαι πίκρα για την απίστευτη μνημονιακή μετάλλαξη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης αισθάνομαι αγανάκτηση για την συνθηκολόγηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ με τους δανειστές και για την ακύρωση όλων των δεσμεύσεών της απέναντι στο λαό. Τέλος, αισθάνομαι την ανάγκη να συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί με τα κοινωνικά κινήματα, για να ανατρέψουμε το ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, καθώς επίσης και όλα τα μνημόνια και όσους τα εφαρμόζουν, τα ψηφίζουν ή τα στηρίζουν.

Αθήνα, 27/09/2017

Γραφείο Τύπου