Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής η κυβέρνηση απέτρεψε την εκλογική έκφραση των γιατρών στους κατά τόπους συλλόγους και στον ΠΙΣ, παρατείνοντας την θητεία των ΔΣ από 3 σε 4 χρόνια.

Στην εποχή όπου η κρίση πλήττει ανεπανόρθωτα τόσο την Υγεία όσο και τους λειτουργούς της, στην εποχή όπου οι μνημονιακοί νόμοι στέλνουν τους νέους επιστήμονες στη μετανάστευση μαζικά, αυτοί που βρίσκουν το κουράγιο να παραμείνουν στη χώρα και εξοντώνονται μισθολογικά, ασφαλιστικά, φορολογικά, βρίσκουν απέναντί τους την απροκάλυπτη παρέμβαση της Κυβέρνησης στη λειτουργία των Ιατρικών Συλλόγων.

Η Κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό (νέο και παλιό), παρεμβαίνει απροκάλυπτα στη λειτουργία των Ιατρικών Συλλόγων.
Επειδή φοβάται την εκλογική έκφραση της οργής των γιατρών, αναβάλλει τις εκλογές. Ακόμα καλύτερα… μήπως θα ήθελε να τις καταργήσει;

Η Λαϊκή Ενότητα Υγείας καταγγέλλει την τροπολογία που σκοπό έχει την πλήρη γραφειοκρατικοποίηση των Ιατρικών Συλλόγων και την μετατροπή τους σε δεξί χέρι του Υπουργείου Υγείας.

Σήμερα πιο πολύ από ποτέ, οι Ιατρικοί Σύλλογοι πρέπει να μαζικοποιηθούν, να εκφράσουν το σύνολο των γιατρών, ιδιαίτερα των νέων και όχι μια χούφτα μεγαλογιατρών, συνδεόμενοι στη βάση με την κοινωνία που πλήττεται ανεπανόρθωτα.

Η Λαϊκή Ενότητα Υγείας καλεί τους γιατρούς να αντισταθούν στην πολιτική Ε.Ε-Δ.Ν.Τ-Κυβέρνησης που αποσαθρώνει και διαλύει το Δημόσιο  Σύστημα Υγείας με στόχο την παράδοσή του στους ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους.

Στηρίζει τους επαγγελματίες Υγείας στον αγώνα για ένα ΔΗΜΟΣΙΟ και ΔΩΡΕΑΝ Σύστημα Υγείας.

ΛΑΕ Υγείας-Πρόνοιας Αττικής
21/09/2017