Η ΛΑΕ στηρίζει την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 19 Σεπτέμβρη 2017 στη 1.00 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενάντια στην αυταρχική τροπολογία της κυβέρνησης για την αξιολόγηση.

Αυτή η αντεργατική και αντιδημοκρατική τροπολογία αποτελεί ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης σε βάρος των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Προκαλεί ουσιαστική κατάργηση του συντάγματος και των διεθνών συμβάσεων εργασίας.

Πρώτη φορά προωθείται νομοθετικά η τιμωρία των απεργών από τις διαδικασίες κρίσεων, θεσμοθετούνται ποινές και διακρίσεις σε βάρος τους και διαχωρίζονται οι υπάλληλοι σε «υπάκουους» που μπορούν να προαχθούν και «μη» οι οποίοι δεν μπορούν να έχουν καμία ελπίδα υπηρεσιακής ανέλιξης.

Η κυβέρνηση, ουσιαστικά εξαπατάει για άλλη μία φορά τον ελληνικό λαό, διότι από την μία μεριά επικαλείται το ευρωπαϊκό κεκτημένο και από την άλλη μεριά για να υλοποιήσει τις μνημονιακές δεσμεύσεις, παραβιάζει τις διεθνείς συμβάσεις εργασίας και τον συνδικαλιστικό νόμο.

Η Λαϊκή Ενότητα, εκτιμώντας ότι η τροπολογία αποτελεί σαφή προσπάθεια κατάργησης των κατοχυρωμένων εργατικών δικαιωμάτων, στηρίζει και καλεί στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στις 19 Σεπτέμβρη 2017 στη 1.00 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ
18/09/2017