Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την έντονη αγανάκτησή της για την απόφαση που έλαβε το Εφετείο Β. Αιγαίου να εκδώσει στην Τουρκία τον Κούρδο πολιτικό αγωνιστή Φεγιάζ Μπαϋράμ (αριστούχο φοιτητή της Ιατρικής Σχολής και στέλεχος του Κεντρικού Συμβουλίου της νεολαίας του κόμματος HDP) του οποίου ζητήθηκε από το καθεστώς Ερντογάν η έκδοση στην Τουρκία για υποκίνηση διαδήλωσης.

Για την υπόθεση αυτή, μάλιστα, ο Φ. Μπαϋράμ φυλακίστηκε το 2010 και βασανίστηκε σε κελί τύπου F. Την άνοιξη του 2014 καταδικάστηκε σε 9 χρόνια φυλάκιση για την ίδια υπόθεση και αποφάσισε να διαφύγει από την Τουρκία.

Η απόφαση του δικαστηρίου Β. Αιγαίου όχι μόνο αντιβαίνει στο άρθρο 5 παρ. 2β του Συντάγματος (απαγορεύει την έκδοση αλλοδαπού για την υπέρ της ελευθερίας δράση του) αλλά και αντικατοπτρίζει τις πολιτικές σκοπιμότητες που σε πάμπολλες περιπτώσεις διέπουν την λειτουργία της απονομής της δικαιοσύνης, ως απόρροια του κλίματος ασυδοσίας και της παραβίασης στοιχειωδών κανόνων του δικαίου και του Συντάγματος,  που διαμορφώνουν σε όλους τους τομείς οι νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των προκατόχων της.

Απαιτούμε την μη έκδοση του Μπαϋράμ στην Τουρκία και την απόσυρση όλων των κατηγοριών που έχουν απαγγελθεί σε βάρος του από την ελληνική δικαιοσύνη! Ο Φεγιάζ Μπεϋράμ έχει την πλήρη αλληλεγγύη μας!

Επιτροπή Δικαιωμάτων της ΛΑΕ

14/9/2017