Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Π.Γ της ΛΑ.Ε, που παραβρέθηκε στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων του ΟΣΕ

Το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα

«Σήμερα είναι μαύρη ημέρα για τους ελληνικούς σιδηρόδρομους, τους εργαζόμενους σ’ αυτούς, για τον λαό και την πατρίδα μας, γιατί ο πρωθυπουργός βάζει την υπογραφή του στο ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A και μάλιστα με το απολύτως εξευτελιστικό και σκανδαλώδες τίμημα των 45 εκατομμυρίων ευρώ, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της διαγράφει, ως δώρο στον νέο “επενδυτή”, χρέη της ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ολόκληρου του ομίλου ΟΣΕ αποτελεί εθνικό, περιβαλλοντολογικό, οικονομικό, κοινωνικό έγκλημα. Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ δεν αναγνωρίζει σε καμία περίπτωση αυτό το έγκλημα ως τετελεσμένο, δεν το νομιμοποιεί πολιτικά, συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή του και θα αναζητήσουμε μέχρι τέλους να καταλογιστούν οι πολιτικές, αστικές, ακόμα και ποινικές, ευθύνες για την διάπραξή του.

Η χώρα μας και ο λαός μας χρειάζονται ένα σύγχρονο ενιαίο δημόσιο σιδηρόδρομο προς όφελος της κοινωνίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης με αξιοπρεπείς και ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις και μισθούς για τους εργαζόμενους σε αυτόν».

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ

14/09/2017