Το μέτωπο κατά της εξόρυξης βωξίτη στα Γεράνεια είναι και μέτωπο κατά της κυβερνητικής αυθαιρεσίας

Από την μέρα που έγινε γνωστό ότι η εταιρεία ‘’Δελφοί-Διστομων ΑΜΕ’’ (συμφερόντων Μυτιληναίου) έχει εκφράσει τη θέληση για ερευνητικές γεωτρήσεις με σκοπό την ανεύρεση κοιτασμάτων βωξίτη στη περιοχή των Γερανείων, επικρατεί από τους πολίτες της περιοχής μας ένας αναβρασμός αλλά και μια αγωνιστική προδιάθεση για να μπλοκαριστούν τα «περιβαλλοντοκτόνα» σχεδία που στόχο έχουν τη φυσική εξόντωση του τόπου μας.

Ο ρόλος βέβαια της κυβέρνησης σε όλα τα παραπάνω δεν είναι καθόλου ουδέτερος όπως προσπαθούν να μας πείσουν τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που την παρουσιάζουν άμοιρη ευθυνών.

Τα ερωτήματα, όμως, για το πώς φτάσαμε στο να υπάρχει ζήτημα εξόρυξης και περιβαλλοντικής υποβάθμισης της περιοχής μας είναι αμείλικτα. Το υπουργείο περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής είχε λάβει γνώση για τις προθέσεις της εταιρείας;

Ποιος έδωσε εντολή στην αποκεντρωμένη διοίκηση να ζητήσει γνωμοδότηση για τις εξορύξεις από το δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο;

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες βαδίζει ολοταχώς στο δόγμα επενδύσεις με κάθε κόστος όπως επιτάσσουν τα μνημονιακα προγράμματα λιτότητας. Η δήθεν περιβαλλοντολογικές ευαισθησίες που βαυκαλίζουν αιρετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη περιοχή καθώς και η Μ.Ε του κυβερνώντος κόμματος είναι στάχτη στα μάτια της τοπικής κοινωνίας και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντιστρέψουν την εικόνα του μνημονιακου ολέθρου που έχει σπείρει η συγκυβέρνηση του 3ου μνημονίου.

Οι πολίτες και συνολικά ο λαός της Μεγαρίδας έχει μπροστά του ένα σκληρό μετωπικό αγώνα που τον χρειάζεται ενωμένο για να ακυρώσει τα σχέδια ενάντια στο περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής του που επιβάλλουν οι καταστροφικές αντί-επενδύσεις που έχουν την πλήρη κυβερνητική συναίνεση.

  • Καμία ανοχή σε σαλτιμπάγκους της εξουσίας που καπηλεύονται τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των πολιτών μας
  • Ενωτικό μέτωπο αγώνα ενάντια στην εξόρυξη βωξίτη στα Γεράνεια, ενάντια στη διάλυση του φυσικού μας πλούτου