ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να σταματήσει ΤΩΡΑ το οικονομικό, κοινωνικό, εθνικό, περιβαλλοντικό και πολιτιστικό έγκλημα ξεπουλήματος του Ελληνικού.

Αντιπροσωπεία της ΛΑΕ αποτελούμενη από τα μέλη της Π.Γ Δημήτρη Στρατούλη, Δέσποινα Σπανού, Παναγιώτη Σωτήρη και από τη Νάντια Βαλαβάνη παραβρέθηκε σήμερα στην κινητοποίηση που διοργάνωσαν στο Υπουργείο Πολιτισμού ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό πάρκο Ελληνικού.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ο Δημήτρης Στρατούλης έκανε στους παριστάμενους δημοσιογράφους την εξής δήλωση :

“Συνεχίζουμε τον αγώνα για την αποτροπή του εθνικού, οικονομικού, κοινωνικού και περιβαλλοντικού εγκλήματος του ξεπουλήματος του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού με χαριστικές και σκανδαλώδεις, φωτογραφικές διαδικασίες σε μεγάλα εγχώρια και πολυεθνικά οικονομικά κερδοσκοπικά συμφέροντα.

Οι περίφημες και πολυδιαφημισμένες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και τους “επενδυτές” χιλιάδες (;;;) θέσεις εργασίας στο Ελληνικό είναι αέρας κοπανιστός, που χρησιμοποιούν ως προπαγανδιστικό φύλλο συκής, για να δικαιολογήσουν αυτό το επαχθές για το λαό, τη χώρα, την ιστορία και τον πολιτισμό της σκάνδαλο.

Θα πρέπει άμεσα να σταματήσει η προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστρατηγήσει, όσον αφορά την εκχώρηση του Ελληνικού, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, τον αρχαιολογικό νόμο και τις αρμόδιες εφορείες αρχαιοτήτων. Να αποσυρθεί, επίσης, από την σημερινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού συμβουλίου η έγκριση της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου “Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Άγιος Κοσμά”.

Παρότι αυτό το σκάνδαλο προωθείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και στηρίζεται απ’ όλα τα μνημονιακά κόμματα (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ – ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ), εμείς δεν πρόκειται ποτέ να το νομιμοποιήσουμε πολιτικά και θα αναζητήσουμε τις πολιτικές και όποιες άλλες ευθύνες, που αργά ή γρήγορα θα τους αποδοθούν.

Στόχος μας ήταν και παραμένει η μετατροπή του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού σε δημόσιο μητροπολιτικό πάρκο, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.”

Αθήνα, 05/09/2017

Γραφείο Τύπου