ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Π.Γ ΤΗΣ ΛΑ.Ε

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Η πρόσφατη συνέντευξη του υπουργού Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκη στην ΕΡΤ έρχεται να επιβεβαιώσει:

  1. Τις έγκυρες πληροφορίες μας ότι οι δανειστές έχουν θέσει ζήτημα πώλησης και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα ότι ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι «προφανώς υπάρχουν πιέσεις για εμπλοκή των υδροηλεκτρικών στην υπόθεση». Εμείς γνωρίζουμε καλά ότι η τρόικα έχει απορρίψει την πρώτη λίστα μονάδων που περιλάμβανε τον ΑΗΣ Αμυνταίου και την μονάδα της Μελίτης Ι μαζί με την άδεια για την κατασκευή της Μελίτη ΙΙ. , θέλει όλα τα του φιλέτα της λιγνιτικής της παραγωγής, δηλαδή το σταθμό του Αγίου Δημητρίου και τις δυο μονάδες της Μεγαλόπολης  και ζητεί επιπλέον σε πρώτη φάση τα υδροηλεκτρικά του Νέστου (Θησαυρό και Πλατανόβρυση) και του Αράχθου (Πουρνάρι 1 και 2 ) και θα ακολουθήσει ο Αλιάκμονας.
  2. . Ότι για την κυβέρνηση δεν αποτελεί κόκκινη γραμμή η μη πώληση και υδροηλεκτρικών. Απλά δεν το επιθυμεί. Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του κ. Γ. Σταθάκη «πρόθεση της κυβέρνησης είναι να παραμείνει η άρνηση της εμπλοκής των υδροηλεκτρικών».
  3. Ότι πρόκειται για μια απολύτως παραδομένη και πρόθυμη κυβέρνηση να ικανοποιήσει όλες τις παράλογες ,παράνομες και αντιλαϊκές απαιτήσεις της τρόικα. Είναι αποκαλυπτική η τοποθέτηση του κ. υπουργού ο οποίος κάλεσε τη ΔΕΗ (εργαζομένους και Διοίκηση ) «να συμβιβαστεί με το αναπόδραστο» !!!.Η αποκαλυπτική αυτή τοποθέτηση του κ. υπουργού δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ξεπουλήσει χωρίς καμία αντίρρηση τα φιλέτα των λιγνιτικών μονάδων αλλά και υδροηλεκτρικά αν επιμείνουν οι δανειστές προκειμένου να μην καθυστερήσει η αξιολόγηση ώστε να πάρει τη βεβαίωση ότι είναι ο πιο καλός μνημονιακός μαθητής- εφαρμοστής .
  4. Η Λαϊκή Ενότητα αντίθετα με τον κ. Γ. Σταθάκη και «την κυβέρνηση των προθύμων» καλεί τη διοίκηση της ΔΕΗ «να μην συμβιβαστεί (με το κατά Σταθάκη και Τσίπρα) αναπόδραστο» και να αντιδράσει επιτέλους στο ξεπούλημα της ΔΕΗ .

Προειδοποιεί επίσης την κυβέρνηση να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει το γελοίο επιχείρημα «τι να κάνουμε πουλήσαμε τα φιλέτα των λιγνιτικών μονάδων για να γλιτώσουμε τα υδροηλεκτρικά έργα»

Κυρίως όμως καλεί τους εργαζομένους και όλο τον Ελληνικό λαό να ξεσηκωθούν και να μην επιτρέψουν «στη παραδομένη κυβέρνηση των προθύμων υποτακτικών της τρόικα » να ξεπουλήσει στα τρωκτικά της τρόικα τη μεγαλύτερη ενεργειακή επιχείρηση της χώρας τη ΔΕΗ .

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί τον Ελληνικό λαό να αγωνιστεί με το σύνθημα «ΤΣΙΠΡΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΙΓΝΙΤΕΣ ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΗ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙΣ»

Ο Θανάσης Πετράκος είναι μέλος της Π.Γ. υπεύθυνος Ενεργειακής πολιτικής της ΛΑ.Ε .

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

3/9/2017