Δελτίο Τύπου

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) για τις εξαγγελίες του κ. Αλ. Τσίπρα για το Δημόσιο

Ενόψει της ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός παρέθεσε συνέντευξη αναφερόμενος και στη δήθεν προσπάθεια βελτίωσης της Δημόσιας Διοίκησης. Ωστόσο, για μια ακόμη φορά, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Αλ. Τσίπας εξαντλήθηκε κατά την προσφιλή του μέθοδο σε μεγαλοστομίες αλλά και σε πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός διακήρυξε την αναβάθμιση του δημοσίου και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενώ στην πραγματικότητα:

α) Με την ψήφιση του νόμου 4472/2017, προβλέπεται μείωση του προσωπικού, δηλαδή λιγότερες προσλήψεις από αποχωρήσεις για το 2018 στο οποίο αναφέρθηκε (8.529 αποχωρήσεις, 4.185 προσλήψεις). Συνολικά για τα χρόνια μέχρι το 2021 οι αποχωρήσεις θα είναι 40.657 και οι προσλήψεις 31.370.

β) Εκχωρούνται τομείς του δημοσίου σε ιδιώτες.

γ) Οι ανάγκες σε προσωπικό καλύπτονται μόνο από συμβασιούχους, των οποίων ο αριθμός αυξάνεται ραγδαία, ενώ οι ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό μόνο για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες (διευθυντές εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί) είναι 14.000.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, λοιπόν, του κ. Αλ Τσίπρα δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα.

Οι μνημονιακές πολιτικές δεν βελτιώνουν σε καμία περίπτωση τις δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίες αποτελούν κοινωνικά αγαθά, προορισμένες σε εξυπηρέτηση του λαού. Αντιθέτως τις διαλύουν με συνέπειες, μεταξύ άλλων, την ταλαιπωρία και επιβάρυνση των φορολογουμένων.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ

1/9/2017