Η Λαϊκή Ενότητα δίνει συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές, καθώς και στους γονείς και τους καθηγητές τους, που υποβλήθηκαν φέτος στη δύσκολη διαδικασία των Πανελλήνιων Εξετάσεων. Συγχαρητήρια αξίζουν τόσο σε όσες και όσους μαθητές πέτυχαν στις εξετάσεις, όσο και σε αυτούς που μπορεί να μην τα κατάφεραν, αλλά κοπίασαν για ένα στόχο και πλέον, ετοιμάζονται να δώσουν ακόμη μεγαλύτερους αγώνες στο πεδίο της καθημερινής ζωής, μέσα σε μια εποχή πολύ δύσκολη για τις νέες και τους νέους της χώρας.

Ας γνωρίζουν ειδικά οι νέοι και οι νέες ότι ποτέ δεν σταματά η ζωή σε μια εξεταστική διαδικασία. Είναι ένας διαρκής αγώνας για την επίτευξη ατομικών και συλλογικών στόχων και την κατάκτηση του δικαιώματος για μια καλύτερη ζωή, για ένα καλύτερο μέλλον.

Όλες και όλοι οι μαθήτριες και οι μαθητές, αντίστοιχα, που ολοκλήρωσαν τον κύκλο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσα σε μία «δήθεν» δωρεάν και υποβαθμισμένη από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας Παιδεία, είτε συνεχίσουν τις σπουδές τους, είτε όχι, καλούνται να αγωνιστούν για όλα όσα τους στέρησαν οι ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές τα τελευταία, «πέτρινα» μνημονιακά χρόνια, περιορίζοντας τις επιλογές τους και καταβαραθρώνοντας το μέσο επίπεδο διαβίωσης, σε βάρος τόσο των ιδίων όσο και των οικογενειών τους.

Μέσα από μαζικούς και ενωτικούς αγώνες, με τη νεολαία της χώρας στην πρώτη γραμμή, το μνημονιακό κατεστημένο μπορεί να ανατραπεί και να επανέλθει η ελπίδα για ένα καλύτερο «σήμερα» και «αύριο» προς όφελος του λαού και της πατρίδας μας.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ

24/8/2017