Το φθινόπωρο έρχεται και μαζί του αναδεικνύονται και όλα τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα.
Το καλοκαίρι, η Κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, προσπάθησαν να μας το παρουσιάσουν σαν την πιο «χρυσή εποχή» που αναδεικνύει την ελπίδα της ανάπτυξης με βάση τον μεγάλο αριθμό αφίξεων τουριστών, παραβλέποντας βέβαια το γεγονός της αδυναμίας των ίδιων των Ελλήνων να κάνουν διακοπές στον τόπο τους, αλλά και την κατεύθυνση των εσόδων που οδηγούνται σε συγκεκριμένες μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα ξένων συμφερόντων.

1) Η αδυναμία των Ελλήνων αποδεικνύεται κι από στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία για τον μισό και πλέον πληθυσμό (53,6%) αποτελεί πολυτέλεια να πάει έστω και μία εβδομάδα διακοπές. Το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σαφώς μικρότερο και είναι 32,9%.

2) Η φοροεπιδρομή ενισχύεται. Ήδη από τον Σεπτέμβριο, εκατομμύρια Έλληνες καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ.
Άνω των 1.000 ευρώ, 500.000 πολίτες, ενώ 2,3 εκατομμύρια πολίτες θα πληρώσουν από 250 έως 750 ευρώ.

3) Γενικότερα 7,4 εκατομμύρια φυσικά και νομικά πρόσωπα καλούνται να διευθετήσουν υποχρεώσεις 6 διαφορετικών φόρων που αφορούν στα εισοδήματα, στην ακίνητη και κινητή περιουσία τους.

4) Μόνο μέσα στον Σεπτέμβριο, οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν 2 δις ευρώ που αποτελούν την δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Είναι γνωστό βέβαια πως το 30% των πολιτών δεν κατέβαλε την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, ενώ τα κρατικά έσοδα του πρώτου επταμήνου έχουν μειωθεί σημαντικά και υποχωρούν από μήνα σε μήνα.

5) Η επόμενη αξιολόγηση θα έχει ακόμα πιο τραγικές συνέπειες για μισθούς, απελευθέρωση των απολύσεων, περικοπές κοινωνικών δαπανών κ.α. Ήδη τα μέχρι τώρα στοιχεία το αποδεικνύουν. Με τον νόμο Κατρούγκαλου, οι νέες συντάξεις είναι μειωμένες κατά 30% και ακολουθεί βεβαίως σύμφωνα με το 4ο μνημόνιο, η περικοπή και των παλαιών συντάξεων από 1/1/2019, με την περικοπή της προσωπικής διαφοράς.

6) Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για την μείωση της ανεργίας, η οποία οφείλεται βεβαίως στις ελαστικές μορφές εργασίας και στη μετανάστευση των νέων, αλλά δεν υπολογίζονται και δεν προβάλλονται άλλα στοιχεία, όπως οι μειωμένοι μισθοί και το συνολικό ποσοστό φτώχειας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, 1 στους 5 Έλληνες ηλικίας 55-64 ετών, οι οποίοι αν και ανήκουν θεωρητικά στο εργατικό δυναμικό δεδομένου ότι είναι κάτω των 64 ετών, δεν εισπράττει κανέναν μισθό και επειδή δεν καλύπτει και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, δεν εισπράττει και καμία σύνταξη. Επομένως 1 στους 5 Έλληνες ηλικίας 55-64 ετών, δεν έχει απολύτως κανένα εισόδημα!
Παρόλα αυτά υποχρεούνται σε φορολογία αν έχουν περιουσιακά στοιχεία…

7) Οι κατασχέσεις έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας. Μέχρι τώρα 900.000 λογαριασμοί έχουν κατασχεθεί και οι κατασχεμένοι λογαριασμοί, προβλέπεται να φτάσουν τα 2 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της χώρας, θα γνωρίσει το «σοκ» της φτωχοποίησης και της εξαθλίωσης και εκατοντάδες έως χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα κλείσουν.

8) Οι πολίτες υφίστανται την λεηλασία μισθών, συντάξεων και αύξησης της φορολογίας αλλά και τις μειώσεις των κοινωνικών δαπανών με καταστροφικές συνέπειες. Τις προηγούμενες ημέρες ζήσαμε τις ολέθριες επιπτώσεις των πυρκαγιών. Η Κυβέρνηση το αποδίδει στα φυσικά φαινόμενα ή σε «οργανωμένο σχέδιο». Μας αποκρύπτουν όμως ότι παρά την αυτοθυσία των Πυροσβεστών μας, οι υποδομές για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές είναι στοιχειώδεις και συνεχώς μειώνονται.
Συγκεκριμένα από τα 11 παμπάλαια αεροσκάφη «Canadair CL-215», έχουν απομείνει μόνο 8 που μπορούν να λειτουργήσουν μόνο υπό προϋποθέσεις και από τα υπάρχοντα 8 αξιοποιούνται μόνο τα 4. Από τα πιο σύγχρονα «Canadair CL-415», υπάρχουν 7 και αξιοποιούνται και πάλι μόνο τα 4. Τα τελευταία δε χρόνια των μνημονιακών Κυβερνήσεων, με απαίτηση της Τρόικα, που αποδέχεται η Κυβέρνηση, όχι μόνο δεν αγοράζονται νέα αεροσκάφη αλλά περιορίζεται και η αγορά ανταλλακτικών για την συντήρηση τους!

Βεβαίως όλα τα παραπάνω αφορούν περικοπές που υφίσταται ο ελληνικός λαός. Η Κυβέρνηση παράλληλα απαλλάσσει από φορολογία τους «εκλεκτούς» που θέλει να απαλλάξει. Εκτός από ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούν το μεγάλο κεφάλαιο, τους εφοπλιστές κτλ. τις προηγούμενες ημέρες προχώρησε σε καινούριες πρωτοβουλίες φοροαπαλλαγής. Η τροπολογία που ψήφισε Κυβέρνηση και ΝΔ, με την ανοχή ΚΚΕ και ΔΗΣΥ (ψήφισαν Παρών) για διαγραφή φορολογικών οφειλών των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, που αφορούν την ακίνητη περιουσίας τους σε όλη την ελληνική επικράτεια (όχι αυτή που έχει σχέση με λατρευτικούς σκοπούς), αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τον λαό και σημαίνει απώλεια οφειλών εκατομμυρίων ευρώ. Είναι γνωστό ότι οι Ιερές Μονές έχουν τεράστια περιουσία σε όλη την χώρα.

Αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα την οποία σκοπίμως προσπαθούν να μας αποκρύψουν, παρουσιάζοντας μία «ειδυλλιακή» εικόνα η οποία δεν υπάρχει.
Αυτό που υπάρχει είναι φτώχεια για τους πολλούς, πλούτος για τους λίγους και υπόσχεση σε όλους για μία ανάπτυξη που θα (!!!) έρθει…