Δελτίο Τύπου

Δήλωση Δέσποινας Σπανού, υπεύθυνης Γραφείου Τύπου της Λαϊκής Ενότητας και μέλος Π.Γ. της ΛΑΕ.

Καταγγέλλουμε τις απολύσεις στο Star Channel

Η σιωπή της κυβέρνησης και του κ. Παππά είναι πολιτικά ένοχη

Με την κυβέρνηση να «πανηγυρίζει», για χάρη των επικοινωνιακών της τρικ, τη δήθεν «έξοδο στις αγορές και τα φιλομνημονιακά κόμματα της Αντιπολίτευσης να στηρίζουν τη συνέχιση των εξοντωτικών μνημονιακών μέτρων, ένας ακόμη κλάδος, ο δημοσιογραφικός, ένας από τους πλέον πολύπαθους μέσα στα χρόνια της κρίσης, συνεχίζει να βάλλεται με στόχο την περαιτέρω συρρίκνωση των ήδη «κουρεμένων» δραματικά θέσεων απασχόλησης.

Αυτή τη φορά, η διοίκηση του Star Channel ανακοίνωσε ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουν απολυθεί τουλάχιστον 18 εργαζόμενοι του τμήματος των εξωτερικών συνεργείων του σταθμού, το οποίο «κλείνει» οριστικά. Έτσι, μένουν στο δρόμο για μια ακόμη φορά απασχολούμενοι με μικρούς μισθούς και, ως επί το πλείστον, πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίας. Tα μεγάλα κεφάλια συνεχίζουν να ευημερούν ενώ τα «σπασμένα» (των άλλων) τα πληρώνουν οι πιο χαμηλά αμειβόμενοι και οι πιο σκληρά εργαζόμενοι, ταυτόχρονα.

Η Λαϊκή Ενότητα τάσσεται αλληλέγγυα στο πλευρό και των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου. Καταγγέλουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία του Star Channel.

Ζητάμε την ακύρωση των απολύσεων και τη δικαίωση των αιτημάτων τα οποία έχουν τεθεί από τις αρμόδιες ενώσεις και τα σωματεία του πολύπαθου δημοσιογραφικού κλάδου.

Η σιωπή της κυβέρνησης και του, κατά τ’ άλλα, λαλίστατου αρμόδιου υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά είναι -τουλάχιστον- πολιτικά ένοχη.

Η κυβέρνηση που έκανε την «κωλοτούμπα του αιώνα» και από το σκίσιμο των μνημονίων υιοθέτησε την πλήρη στήριξη και εφαρμογή των πιο εξοντωτικών για τον λαό μέτρων, επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι «βλέπει», πλέον, εντελώς διαφορετικά, πολύ πιο φιλικά τους μεγαλοκαναλάρχες, τους οποίους μέχρι πριν από 2 χρόνια, τάχα όπως προκύπτει, έθετε προ των ευθυνών τους.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ

26/7/2017