Δελτίο Τύπου

Για την καθυστέρηση της συγκρότησης των Πειθαρχικών Συμβουλίων ευθύνεται η κυβέρνηση

Σε σχέση με το ζήτημα της καθυστέρησης στη διαδικασία συγκρότησης των Πειθαρχικών Συμβουλίων, στο Δημόσιο, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση οφείλουν να γνωρίζουν ότι την αποκλειστική ευθύνη για την συγκρότηση τους έχει ο Υπουργός και για την τακτική λειτουργία τους ο δικαστικός πρόεδρος.

Οι νέες εγκύκλιοι, λοιπόν, της κ. Γεροβασίλη περί καθυστέρησης στη συγκρότηση των Πειθαρχικών Συμβουλίων και συνεπώς για κίνδυνο παραγραφής πειθαρχικών αδικημάτων και παραμονής επιόρκων στην εργασία τους, εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια απαξίωσης και διασυρμού του Δημοσίου, με στόχο την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων του στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τις εντολές των δανειστών.

Η ΛΑ.Ε θεωρεί επιβεβλημένη την λειτουργία των Πειθαρχικών Συμβουλίων για την διεκπεραίωση των υποθέσεων, ώστε να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να απαλλαγούν οι αθώοι.

Θεωρεί, όμως, υποκριτικό να συμπεριφέρονται ως τιμητές αυτοί που έχουν την αποκλειστική ευθύνη.

Επισημαίνουμε, ωστόσο, ότι η τιμωρία των επιόρκων δεν πρέπει να περιορισθεί μόνο στους δημοσίους υπαλλήλους ή γενικότερα στους εργαζόμενους, αλλά κυρίως σε όσους από το πολιτικό προσωπικό είναι υπεύθυνοι για τα μνημόνια, τη λεηλασία αυτού του τόπου, τη φτωχοποίηση του λαού και οι οποίοι παραμένουν ατιμώρητοι.

Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης ΛΑ.Ε.

21/7/2017