Δελτίο Τύπου

Η ΛΑΕ στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων στον κλάδο του Τουρισμού – Επισιτισμού

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων στον κλάδο του Τουρισμού – Επισιτισμού, την Πέμπτη 20 Ιουλίου, των οποίων τα βασικά αιτήματα, μεταξύ άλλων, σχετίζονται με:

  • Απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς
  • Εξαντλητικά ωράρια εργασίας
  • Μισθούς πείνας
  • Μαύρη και ανασφάλιστη εργασία
  • Απλήρωτες υπερωρίες
  • Παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης
  • Καταστρατήγηση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης

Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό – επισιτισμό είναι μια ακόμη κατηγορία εργαζομένων – θύματα των μνημονιακών πολιτικών. Είναι εργαζόμενοι ενός ακόμη κλάδου όπου η εργοδοσία χρησιμοποιεί τη μνημονιακή νομοθεσία και την κρίση με τέτοιο τρόπο, ώστε να πάρει πίσω όλα όσα οι εργαζόμενοι κατέκτησαν τις προηγούμενες δεκαετίες.

Το κυβερνητικό «success story» δεν περιλαμβάνει το γεγονός ότι η κλαδική συλλογική σύμβαση εφαρμόζεται μόλις σε 90 από τα υπάρχοντα 9.900 ξενοδοχεία στη χώρα!

Δεν περιλαμβάνει τον εγκλωβισμό των εργαζομένων σε ξενοδοχεία που έκλεισαν, που τους οφείλονται πολλοί μήνες δεδουλευμένων και που δεν θεωρούνται ούτε εργαζόμενοι ούτε άνεργοι.

Δεν περιλαμβάνει τις συνθήκες γαλέρας στις οποίες υποχρεώνονται να εργάζονται.

Η Λαϊκή Ενότητα θεωρεί ότι, εδώ και τώρα, θα πρέπει να εφαρμοστεί η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, σε όλα τα ξενοδοχεία της χώρας. Να ενταθούν οι έλεγχοι του ΣΕΠΕ και των ασφαλιστικών οργανισμών και να παταχθεί κάθε είδους εργοδοτική αυθαιρεσία που σχετίζεται με συνθήκες δουλειάς, ωράρια εργασίας, απλήρωτων μισθών, απλήρωτων υπερωριών και ανασφάλιστης εργασίας.

Η ΛΑΕ καλεί όλες και όλους τους εργαζομένους στην απεργιακή συγκέντρωση των απασχολουμένων, στον κλάδο του Τουρισμού – Επισιτισμού, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10 π.μ., την Πέμπτη 20 Ιουλίου.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ

19/7/2017