Δελτίο Τύπου

Η ΛΑΕ συμμετέχει και καλεί στη σημερινή κινητοποίηση (7 μ.μ.) για την Ηριάννα και τον Περικλή

 

Η Λαϊκή Ενότητα συμμετέχει και καλεί στην κινητοποίηση που διοργανώνουν σήμερα, Τρίτη 18 Ιουλίου, στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια, φορείς και συλλογικότητες, αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες, ενάντια στην απόφαση – αίσχος του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών για την παραμονή της Ηριάννας και του Περικλή στη φυλακή, προκειμένου να συνεχίσουν να εκτίουν την -ολοφάνερα άδικη- ποινή που τους επιβλήθηκε πρωτοδίκως.

Η χθεσινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών έχει κοινό παρονομαστή με την έκδοση δικαστικών αποφάσεων, που καταστρατηγούν εργατικά δικαιώματα και μεταβάλλουν το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο, με την αθώωση αυτών που διασπάθισαν δημόσιο χρήμα,με την άδικη παραμονή του Τάσου Θεοφίλου στη φυλακή επί πέντε χρόνια, με την αυθαίρετη άρνηση της χορήγησης άδειας εξόδου από τις φυλακές σε κρατούμενους, που έχουν θεμελιώσει το σχετικό δικαίωμα, λόγω της πολιτικής υφής των αδικημάτων για τα οποία καταδικάστηκαν. Την ίδια, μάλιστα, ώρα που οι Χρυσαυγίτες δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Έχει κοινό παρονομαστή με την επαύξηση της έντασης των «τρομονόμων» και την κατασκευή ενός «εσωτερικού εχθρού», στο πλαίσιο της διακρατικής συνεργασίας και της «αντιτρομοκρατικής σταυροφορίας» των ΗΠΑ και της ΕΕ για την ένταση των πολιτικών καταστολής και την συρρίκνωση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία συμμετέχει σε αυτήν την «αντιτρομοκρατική σταυροφορία» και διατηρεί σε ισχύ τους εκτρωματικούς «τρομονόμους» που είχε υποσχεθεί προεκλογικά να καταργήσει, φέρει τεράστια ευθύνη.

Ο αγώνας για να ξαναπάρουμε πίσω την Ηριάννα και τον Περικλή είναι, στην ουσία, αγώνας ενάντια στην κρατική και δικαστική αυθαιρεσία, αγώνας για την υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων μας!

Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ

18/7/2017