Δελτίο τύπου

Συλλυπητήρια από τη Λαϊκή Ενότητα για το θάνατο του 33χρονου δόκιμου ανθυποπυραγού

Να αυξηθούν άμεσα τα κονδύλια για το Π.Σ. και να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του 33χρονου δόκιμου ανθυποπυραγού. O 33χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά στο Ζευγολατιό Κορινθίας, στην προσπάθειά του για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και κατέληξε σήμερα στο 251 Γ.Ν.Α.

Η ΛΑ.Ε. ζητά την εξονυχιστική έρευνα για το περιστατικό και τονίζει ότι στηρίζει την ηρωική προσπάθεια των πυροσβεστών, που χωρίς τα απαραίτητα μέσα και εξοπλισμό, λόγω των περικοπών από τις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές, καλούνται -και- αυτή την αντιπυρική περίοδο να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές, το φυσικό περιβάλλον και τις λαϊκές περιουσίες.

Οι συνεχιζόμενες περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες του Π.Σ. αλλά και στους εμπλεκόμενους για την πυροπροστασία φορείς, έχει κάνει την κατάσταση εκρηκτική. Οι απαραίτητες προληπτικές ενέργειες δεν γίνονται και δεν υπάρχουν ούτε τα απαραίτητα για την καταστολή μέσα.

Το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος καλείται με τη φυσική του παρουσία, τον επαγγελματισμό και την αυτοθυσία που επιδεικνύει, να καλύψει τα κενά που έχουν προκαλέσει οι εγκληματικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αυξάνοντας έτσι τους κινδύνους που αντιμετωπίζει καθημερινά.

Ο φόρος αίματος που έχει πληρώσει και συνεχίζει να πληρώνει το Πυροσβεστικό Σώμα είναι βαρύς, αλλά οι κυβερνήσεις κωφεύουν.

Τιμή στη μνήμη των πυροσβεστών που θυσιάστηκαν για τη δική μας ασφάλεια, είναι να εκλείψουν άμεσα οι αιτίες που αυξάνουν την επικινδυνότητα που αντιμετωπίζουν όταν επιχειρούν.

Η ΛΑΕ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου νέου και ζητά την άμεση αύξηση των κονδυλίων για το Πυροσβεστικό Σώμα και την πρόσληψη προσωπικού με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, ικανού για την προστασία του δασικού πλούτου.

Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.

17/7/2017