Όχι στα νέα ανθρωποκτόνα μνημονιακά προαπαιτούμενα σε βάρος των ΑμεΑ

Ανάμεσα στα 113 αντικοινωνικά προαπαιτούμενα που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές στα πλαίσια της 3ης και 4ης αξιολόγησης του μνημονίου, να εφαρμοστούν μέχρι τον Ιούλη του ’18 υπάρχουν δέκα από αυτά (53,68,74,75,76,97,105,106,107), που αφορούν τις πολιτικές κοινωνικής προστασίας, που εάν εφαρμοστούν θα οδηγήσουν τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους σε κοινωνική ευθανασία.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνουν επαναξιολόγηση από τα ΚΕΠΑ όλων των ΑμεΑ και κυρίως περικοπές προνοιακών επιδομάτων, αναπηρικών συντάξεων και άλλων κοινωνικών, υγειονομικών και προνοιακών παροχών καθώς και περιορισμό των δικαιούχων.

Με τα μέτρα αυτά τα ΑμεΑ θα οδηγηθούν σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση με μόνο στόχο την μείωση των δημόσιων κοινωνικών δαπανών για την εξυπηρέτηση ενός αβίωτου, επαχθούς και άδικου δημοσίου χρέους.

Η ΛΑΕ καλεί το αναπηρικό κίνημα και τους συλλογικούς φορείς του, να οργανώσουν τη μαζική και μαχητική αντίσταση των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, στη νέα ανθρωποκτόνα λαίλαπα μνημονιακών μέτρων σε βάρος της υγείας και της ίδιας της ζωής τους.

 

Αθήνα, 06/07/2017

Γραφείο Τύπου