Παν. Λαφαζάνης: «Εδώ και τώρα συγκρότηση μετώπου όλων των αριστερών πατριωτικών δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων»

Με επιτυχία έληξαν οι εργασίες του Πολιτικού Συμβουλίου (ΠΣ) της ΛΑ.Ε. την Κυριακή (28/5) με την έγκριση της Πολιτικής του Απόφασης, η οποία υπερψηφίστηκε με μόνο ένα «κατά» (το σχετικό κείμενο επισυνάπτεται στη συνέχεια).

Εισήγηση για τις πολιτικές εξελίξεις και τα πολιτικά καθήκοντα της ΛΑ.Ε έκανε ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος στην παρέμβασή του, μεταξύ άλλων, τόνισε την ανάγκη «εδώ και τώρα συγκρότησης μετώπου όλων των αριστερών πατριωτικών δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων».

Επίσης, ο Παν. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι «η ΛΑ.Ε δεν θέτει κανένα κομματικό, προσωπικό ή ηγετικό εμπόδιο στην προώθηση αυτού του μετώπου. Η κοινωνία βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και έχει υπερβεί τα όρια αντοχής και ανοχής της. Να ξεσηκωθούμε για να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για να φραχτεί ο δρόμος στον Μητσοτάκη και τη ΝΔ, για να μπει η χώρα σε έναν άλλο ριζοσπαστικό δρόμο ελευθερίας, ανασυγκρότησης και δικαιοσύνης».

Την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας (ΠΓ) προς το Π.Σ παρουσίασε ο Δημήτρης Στρατούλης, που μαζί με τους Παναγιώτη Σωτήρη, Δημήτρη Σαραφιανό, Αντώνη Νταβανέλο και Θανάση Πετράκο ορίστηκαν (με απόφαση του Π.Σ.) ως Επιτροπή Πολιτικής Απόφασης και επεξεργάστηκαν τις τροπολογίες και προσθήκες που κατέθεσαν στην συνεδρίαση τα μέλη του Π.Σ.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Π.Σ της ΛΑ.Ε έγινε γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος, στον οποίο πήραν μέρος με ομιλίες τους 39 μέλη του οργάνου, 29 άνδρες και 10 γυναίκες. Κατατέθηκαν στο Σχέδιο Πολιτικής Απόφασης αρκετές προσθήκες και τροπολογίες, που στο σύνολό τους έγιναν σχεδόν όλες δεκτές από το Π.Σ και ενσωματώθηκαν στο τελικό κείμενο της Πολιτικής του Απόφασης.

Η Πολιτική Απόφαση του Π.Σ της ΛΑ.Ε περιλαμβάνει μια ανάλυση των διεθνών και εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων και της κατάστασης του εργατικού και ευρύτερου λαϊκού κινήματος.

Επίσης, χαράσσει τις βασικές πολιτικές κατευθύνσεις της ΛΑ.Ε για την προώθηση της εναλλακτικής πολιτικής της πρότασης, που έχει ως προϋπόθεση την έξοδο από το ευρώ, το εθνικό νόμισμα, τη διαγραφή χρέους σε σύνδεση με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα, για τη συγκρότηση πολιτικού, κοινωνικού, εκλογικού μετώπου των αριστερών, αντιμνημονιακών, δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων, την επαναθεμελίωση του εργατικού κινήματος, την ανάπτυξη των εργατικών και λαϊκών αγώνων, το άνοιγμα άμεσων κοινωνικών και πολιτικών μετώπων ενάντια στις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές και την αναδιοργάνωση και οργανωτική και πολιτική ανάταξη της ΛΑ.Ε.

Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.

30/5/2017