Δήλωση Παναγ. Λαφαζάνη Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε

Εποχές Πιουριφόυ από τον αμερικανό πρέσβη απέναντι σε μια δουλοπρεπή κυβέρνηση

Εποχές πολύ χειρότερες και πολύ πιο εξευτελιστικές για την χώρα μας από εκείνες του Πιουριφόϋ αναβιώνουν οι ωμές και απροκάλυπτες επεμβάσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Geoff Pyatt, στα εσωτερικά, τις επιλογές και την πορεία της χώρας μας.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ, μετά και τους ύμνους στην κυβέρνηση Τσίπρα από το Βήμα της περασμένης Κυριακής και ενθαρρυμένος από την ξεδιάντροπα δουλοπρεπή στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ζήτησε ως επικυρίαρχος, με ομιλία του σε Συνέδριο για την ενέργεια, να ξεπουλήσει η χώρα μας ότι της έχει απομείνει δημόσιο και να παραχωρήσει “γη και ύδωρ” στο ξένο πολυεθνικό κεφάλαιο στο όνομα, τάχα, των επενδύσεων, ενώ την ίδια ώρα παρενέβαινε ως “ατζέντης” για την μακάβρια εκποίηση της υπερκερδοφόρας Εθνικής Ασφαλιστικής σε αμερικανική εταιρεία.

Ακόμα χειρότερα, ο αμερικανός πρέσβης, συνεχίζοντας τη λογική του πραξικοπηματικού Meidan της Ουκρανίας, στο οποίο ο ίδιος, ως πρέσβης τότε των ΗΠΑ στο Κίεβο, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο, απαίτησε επιδεικτικά να εγκαταλειφθεί κάθε σκέψη μεταφοράς ρώσικου φυσικού αερίου από την χώρα μας, στο πλαίσιο μιας αντιρωσικής πολιτικής εκ μέρους της Ελλάδας, εντελώς ασύμφορης για τα εθνικά και οικονομικά συμφέροντα της χώρας.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία αντί να αντιδράσουν στις προκλητικές επεμβάσεις του αμερικανού πρέσβη, οι οποίες είναι εντελώς ασύμβατες με τον ρόλο του, τήρησαν ένοχη σιγή ιχθύος, ενώ στην πράξη ακολουθούν κατά γράμμα τις προσβλητικές και καταστροφικές υποδείξεις του.

Άλλωστε, η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν εκείνη η οποία, με αυτουργούς και συνεργούς εξωνυμένους “αρμόδιους” υπουργούς, πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων την διακρατική συμφωνία Λαφαζάνη – Novac για την κατασκευή στη χώρα μας αγωγού με ρώσικο φυσικό αέριο, βλάπτοντας καίρια τα εθνικά και οικονομικά συμφέροντα της χώρας και τις ελληνορωσικές σχέσεις, που οφείλαμε να αναβαθμίσουμε σε ελληνορωσική στρατηγική συνεργασία.

Η κυβέρνηση Τσίπρα των δύο καταστροφικών μνημονίων δεν έχει κανένα δικαίωμα να εξευτελίζει και να ταπεινώνει την χώρα και να μετατρέπει την Ελλάδα σε άβουλο πιόνι, σε προτεκτοράτο και αθλιέστατη αποικία από τη μία της Γερμανίας στο πλαίσιο της ευρωζώνης και από την άλλη των ΗΠΑ και των γεωπολιτικών και ενεργειακών σχεδιασμών τους.

Γρήγορα ο ελληνικός λαός θα διώξει νύχτα τις κυβερνήσεις της ντροπής της εξαθλίωσης, και της εθνικής ταπείνωσης και θα ανοίξει το δρόμο για μια Ελλάδα χωρίς νέους Πιουριφόϋ, χωρίς Γερμανική κατοχή, χωρίς ευρώ και τον τον ολοκληρωτισμό της ΕΕ, χωρίς μνημόνια και λιτότητα. Για μια Ελλάδα κυρίαρχη, ανεξάρτητη, δημοκρατική, παραγωγική, προοδευτική.

 

Για το Γραφείο Τύπου

19/5/17