Στο μεγάλο αγωνιστικό μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας, μπροστά στην εξέδρα της ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» στο Σύνταγμα, συμμετείχε ο Παν. Λαφαζάνης και όλα τα πρώτα στελέχη της ΛΑ.Ε.

Ο Παν. Λαφαζάνης με δηλώσεις του χαιρέτισε «την συγκλονιστική αγωνιστική παρουσία των πολιτών στο Σύνταγμα» και κατήγγειλε «τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης και τον χημικό πόλεμο που εξαπέλυσε αναίτια στους ειρηνικούς διαδηλωτές».

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν είναι μόνο κυβέρνηση δύο απάνθρωπων μνημονίων και μιας μνημονιακής χούντας, αλλά είναι πλέον και κυβέρνηση των ΜΑΤ και των δακρυγόνων. Κυβέρνηση πραξικοπηματιών. Κυβέρνηση θεσμικού παρακράτους και παρασυντάγματος. Είναι μια κυβέρνηση που τελειώνει και μαζί της πρέπει να τελειώνει όλος ο εφιάλτης του μνημονιακού μπλοκ.

Οι τρεις νέοι της ΛΑ.Ε με τα τρυκ που πέταξαν στο σικέ παιχνίδι της Ολομέλειας της Βουλής, έκαναν το καθήκον τους απέναντι σε μια Βουλή που η κυβέρνηση και το μνημονιακό μπλοκ την έχουν διασύρει και εξευτελίσει και την έχουν καταντήσει να λειτουργεί παρασυνταγματικά για να ψηφίζει μνημόνια, που καταδικάζουν στην ανεργία και την ξενιτιά τη νεολαία μας».

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε

Αθήνα, 18/05/2017