Παν. Λαφαζάνης: ”Κυβέρνηση παραΣυντάγματος και θεσμικού παρακράτους”

Δυναμική και μαζική ήταν η συμμετοχή του μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας, στη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο πλαίσιο της Γενικής Πανελλαδικής εικοσιτετράωρης απεργίας, ενάντια στο 4ο μνημόνιο. Ανάλογη ήταν η παρουσία της ΛΑ.Ε. στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Οι προσυγκεντρώσεις της Λαϊκής Ενότητας ξεκίνησαν στις 10.30 το πρωί. Με κεντρικό σύνθημα ”Με μέτωπο ΛΑΕ σήκω και πολέμα, ΕΕ και ΔΝΤ σου πίνουνε το αίμα”, στελέχη, μέλη και φίλοι της ΛΑ.Ε. έδωσαν δυναμικό «παρών» τόσο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, όσο και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Στη διάρκεια της πορείας της Αθήνας ο  Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε., Παναγιώτης Λαφαζάνης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

”Η Ελλάδα ζει μια νέα σκληρή επταετία με μνημονιακή, τώρα, χούντα.

Η χώρα κυβερνάται εδώ και επτά χρόνια με οιονεί κλιμακούμενα πραξικοπήματα και από έκνομες κυβερνήσεις που έχουν κουρελιάσει το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Η κυβέρνηση ΤσίπραΚαμμένου, με το 4ο μνημόνιο, ρίχνει εντελώς τα προσχήματα και τις μάσκες για να εμφανισθεί στο λαό γυμνή, ως κυβέρνηση παρασυντάγματος και θεσμικού παρακράτους.

Ως κυβέρνηση που καταλύει και το τελευταίο ίχνος δημοκρατικής νομιμότητας και κυριαρχίας στη χώρα.

Η κυβέρνηση αυτή, οι βουλευτές που θα ψηφίσουν το τέταρτο μνημονιακό τέρας και αυτοί που με την παρουσία τους νομιμοποιούν τις πραξικοπηματικές διαδικασίες, δεν φέρουν μόνο πολιτικές αλλά και βαρύτατες ποινικές ευθύνες και γρήγορα θα λογοδοτήσουν.

Ο λαός έρχεται ξανά αγωνιστικά στο προσκήνιο.

Ούτε η ασπίδα των συστημικών μέσων ενημέρωσης, ούτε η βρώμικη στήριξη των πιστωτών της ΕΕ-ΔΝΤ και της εγχώριας κλεπτοκρατίας, δεν θα μπορέσουν να ανακόψουν την παραδειγματική τιμωρία και την ανατροπή των μνημονιακών ενόχων και συνενόχων.”

Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.

17/5/2017