Κλιμάκιο της ΛΑΕ αποτελούμενο από τους Δημήτρη Στρατούλη, μέλος ΠΓ της ΛΑΕ, Χριστίνα Σουλτανίδου, συντονίστρια ΛΑΕ Θεσσαλονίκης και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, μέλος του ΠΣ της ΛΑΕ, επισκέφθηκε σήμερα το εργοστάσιο της ΕΛΒΟ στη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκε με το σωματείο των εργαζομένων και πραγματοποίησε περιοδεία και συγκεντρώσεις σε όλα τα τμήματα του εργοστασίου.

Το κλιμάκιο της ΛΑΕ εξέφρασε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση του στους εργαζόμενους στην ΕΛΒΟ, οι οποίοι αγωνίζονται για να μην ξεπουληθεί σε ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα, σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας, της οικονομίας της περιοχής και των ίδιων των εργαζομένων.

Ο Δημήτρης Στρατούλης ανέφερε στην ομιλία του προς τους εργαζόμενους μεταξύ άλλων τα εξής :

“Η ΕΛΒΟ, η στρατηγικής σημασίας αυτή επιχείρηση για την αμυντική δυνατότητα της χώρας, αφού απαξιώθηκε απ’ όλο το φάσμα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οδηγήθηκε στον ειδικό εκκαθαριστή και σήμερα χαρίζεται σε κερδοσκοπικά συμφέροντα, στην τιμή των 10 εκατομμυρίων ευρώ, όσο δηλαδή είναι η τιμή ενός μόνο τανκ, που δεν καλύπτει ούτε την κοστολογημένη αξία των ανταλλακτικών της, η οποία ανέρχεται στα 13 εκατομμύρια ευρώ, πόσο μάλλον τα 270 στρέμματα γης, τα 62 στρέμματα των κτισμάτων και τις δυνατότητές της όχι μόνο για παραγωγή αμυντικών οχημάτων αλλά και πυροσβεστικών, συγκοινωνίας, βαγονιών τραίνου κλπ”.

Η πώληση της ΕΛΒΟ, σε συνδυασμό με την πώληση του αερολιμένα Θεσσαλονίκης, του ΟΛΘ και της ΕΥΑΘ είναι σαν να πωλείται σε ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα η ίδια η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή της.

Η θέση της ΛΑΕ ήταν είναι και θα είναι η ΕΛΒΟ και το σύνολο της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας θα πρέπει να παραμείνει υπό δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο, με ενιαίο στρατηγικό σχεδιασμό, που να υπηρετεί όχι μόνο τις αμυντικές ανάγκες της χώρας αλλά και την παραγωγική ανασυγκρότηση της.

Καλούμε τους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ, του ΟΛΘ, της ΕΥΑΘ και του αερολιμένα Θεσσαλονίκης, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους ενεργούς πολίτες και τα τοπικά κινήματα της Θεσσαλονίκης και όλης της ευρύτερης περιοχής σε κοινό αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα αυτών των επιχειρήσεων και ενάντια στη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων. Η μαζική και μαχητική συμμετοχή σας στην πανεργατική απεργία την Τετάρτη, 17 Μαΐου, μπορεί και πρέπει να είναι μία αποφασιστική και ηχηρή απάντηση σ’ αυτές τις πολιτικές, που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την στήριξη όλων των κομμάτων της μνημονιακής “αντιπολίτευσης”.

 

Αθήνα, 12/05/2017

Το Γραφείο Τύπου