Δηλώσεις του Παν. Λαφαζάνη Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε

Η κυβέρνηση επιχειρεί με την κατάργηση της Κυριακής αργίας να αφανίσει τους εμπόρους και να σκλαβώσει τους εργαζόμενους

Ο Παν. Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε έδωσε το παρόν σήμερα στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο εμπόριο επί της οδού Ερμού και έκανε στα Μέσα Ενημέρωσης τις παρακάτω δηλώσεις:

Η κυβέρνηση, χωρίς καμία λαϊκή εξουσιοδότηση, επιχειρεί να καταργήσει την Κυριακή αργία.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να καταστρέψει το μικρομεσαίο εμπόριο και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, ρίχνοντας στην ανεργία χιλιάδες νέους εργαζόμενους.

Τα μεγάλα πολυκαταστήματα και οι πολυεθνικές εμπορικές αλυσίδες αποφασίζουν και νομοθετούν, με την κυβέρνηση υπαλληλικά να εκτελεί.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί κυνικά, χωρίς κανέναν σεβασμό σε ιστορικές παραδόσεις και κατακτήσεις, την εργάσιμη Κυριακή ως εργαλείο για να δώσει την χαριστική βολή στην μικρομεσαία τάξη και να μετατρέψει σε πραγματικούς σκλάβους τους εργαζόμενους.

Έχουμε μια κυβέρνηση πραξικοπηματιών. Μια κυβέρνηση παρασυντάγματος. Μια κυβέρνηση κοινωνικής γενοκτονίας. Και μια μνημονιακή αντιπολίτευση πιο εθελόδουλη από τους εθελόδουλους.

Το άνοιγμα, όμως, των καταστημάτων αυτήν την Κυριακή γνώρισε θλιβερή αποτυχία.

Ο εμπορικός κόσμος στην πολύ μεγάλη πλειοψηφία του κράτησε κλειστά τα μαγαζιά του.

Εργαζόμενοι στο εμπόριο αλλά και έμποροι έδωσαν ενωμένοι το παρόν στις κινητοποιήσεις της Αθήνας με σύνθημα: Ποτέ την Κυριακή.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας δεν θα περάσει.

Ακόμη και αν θεσμοθετηθεί δεν θα εφαρμοστεί.

Το τέταρτο μνημόνιο θα γίνει η ταφόπετρα της κυβέρνησης.

Αν ο Τσίπρας και η δουλοπρεπής κοινοβουλευτική πλειοψηφία ψηφίσουν το τέταρτο μνημόνιο, θα φύγουν κακήν κακώς από την εξουσία.

Δεν θα τους εκδιώξει μόνο ο ελληνικός λαός αλλά θα τους πετάξουν ως «περιττούς» και ως «στυμμένες λεμονόκουπες» και αυτοί ακόμα που με τόσο πάθος εξυπηρέτησαν.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε

Αθήνα, 07/05/2017