Όχι στην κατάργηση της Κυριακής – Αργίας

Όχι στο 4ο μνημόνιο

Να ενωθούμε και να εξεγερθούμε

Η κατάργηση της Κυριακής- Αργίας στο χώρο του εμπορίου, την οποία συμφώνησε, μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με τους δανειστές, στα πλαίσια του νέου 4ου μνημονίου λιτότητας, είναι ένα προκλητικό δώρο στις μεγάλες πολυεθνικές εμπορικές αλυσίδες και πολυκαταστήματα. Οδηγεί σε σκανδαλώδη χαριστική μεταφορά του ήδη συρρικνωμένου εμπορικού τζίρου από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στους μεγάλους εμπορικούς ομίλους. Είναι εργαλείο διάλυσης των τοπικών αγορών και ενίσχυσης ολιγοπωλιακών καταστάσεων. Είναι, κυρίως, όπλο μαζικής οικονομικής καταστροφής για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που δεν μπορούν οικονομικά και λειτουργικά να ανταποκριθούν σε αυτό το μέτρο και οδηγούνται σε μαζικά νέα λουκέτα, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την ανεργία στην χώρα μας.

Το μέτρο αυτό επαναφέρει τον εργασιακό μεσαίωνα για τους εργαζόμενους στο εμπόριο, κάνει ακόμη πιο ελαστικές και επισφαλείς τις ήδη κατεδαφισμένες από τα μνημόνια εργασιακές τους σχέσεις, αναστατώνει πλήρως την κοινωνική, προσωπική και οικογενειακή ζωή τους.

Η κατάργηση της Κυριακής – Aργίας είναι μέτρο εχθρικό για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την εργασία, μέτρο αντιδραστικό και αντικοινωνικό και όχι εκσυγχρονιστικό, όπως προκλητικά και ξεδιάντροπα το χαρακτηρίζει ο Yπουργός Oικονομίας.

Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν εξυπηρετεί τους πολίτες ως καταναλωτές, όπως ψευδώς ισχυρίζονται η κυβέρνηση και οι δανειστές, γιατί δεν τους λείπουν οι ώρες να ψωνίσουν, αλλά τα χρήματα που τους στέρησαν και τους στερούν οι εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές σφαγιασμού μισθών, συντάξεων και λαϊκών εισοδημάτων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο να δώσουν μαζικό και αγωνιστικό παρόν στην πανελλαδική απεργία, που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας την Κυριακή 7 Μαΐου.

Καλούμε τους μικρομεσαίους εμπόρους και επαγγελματίες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των συνδικαλιστικών οργανώσεών τους για κλείσιμό των καταστημάτων τους την Κυριακή 7 Μαΐου.

Καλούμε τους εμποροϋπάλληλους και τους μικρομεσαίους εμπόρους και επαγγελματίες σε κοινές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην Αθήνα στην απεργιακή συγκέντρωση, την Κυριακή 7 Μαΐου, στις 11 πμ, την αρχή της Ερμού (πλ. Συντάγματος), για να στείλουν ένα αποφασιστικό μήνυμα αντίστασης στην κυβέρνηση, στην μνημονιακή αντιπολίτευση, που στηρίζει αυτό το μέτρο και στους δανειστές.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.

5/5/2017