ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΛΑ.Ε ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ 10:30 XAΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Η ΛΑ.Ε με την πρωτομαγιάτικη προκήρυξή της καλεί το λαό και τη νεολαία σε ενωτική, μαζική συμμετοχή στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις και σε κλιμακούμενες κινητοποιήσεις, ενάντια στο προωθούμενο 4ο μνημόνιο, νέας κατεδάφισης συντάξεων και εργασιακών σχέσεων, μεγαλύτερης φορολεηλασίας και ολοκληρωτικού ξεπουλήματος του δημοσίου πλούτου.

Παράλληλα η ΛΑ.Ε εκφράζει την αλληλεγγύη της στους 1600 Παλαιστίνιους αγωνιστές – κρατουμένους στις φυλακές του Ισραήλ, που κάνουν πολυήμερη απεργία πείνας, ζητώντας το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και των διεθνών συνθηκών που τα προστατεύουν. Πρόκειται για την επικοινωνία με συγγενικά του πρόσωπα και νομικούς υπερασπιστές τους, την κατάργηση των βίαιων προσαγωγών τους κλπ

Η ΛΑ.Ε αναφέρει επίσης στην ανακοίνωσή της ότι αγωνίζεται για να σταματήσουν από το κράτος του Ισραήλ οι μαζικές και αυθαίρετες συλλήψεις των αγωνιστών, για την απελευθέρωση των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων και την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους από την Ελληνική κυβέρνηση.

Για το λόγο αυτό η ΛΑ.Ε συνδιοργανώνει κοινή Πρωτομαγιάτικη προσυγκέντρωση με πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς και συλλογικότητες των Παλαιστινίων στις 10:30 το Πρωί της 1ης Μάη, Χαλκοκονδύλη και Πατησίων και εν συνεχεία πορεία στην Ισραηλινή πρεσβεία.

Η ΛΑ.Ε καλεί τους πολίτες και ειδικότερα την παλαιστινιακή κοινότητα στη χώρα μας να συμμετάσχουν μαζικά και μαχητικά τόσο στην συγκεκριμένη προσυγκέντρωση όσο και στην πορεία προς τη Βουλή και την Ισραηλινή πρεσβεία.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

30/4/2017