Η Λαϊκή Ενότητα συμμετέχει και καλεί στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που οργανώνεται από αντιρατσιστικές οργανώσεις και φορείς της περιοχής των Αμπελοκήπων το Σάββατο 8 Απρίλη στις 2 μ.μ, Κηφισίας  και Αλεξάνδρας, για την καταδίκη της πρόσφατης δολοφονικής επίθεσης τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στον φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, κοντά στα γραφεία της “κεντρικής διοίκησης” των νεοναζί στη Λεωφόρο Μεσογείων.

 

Η ύπαρξη της γιάφκας των φασιστών στη Μεσογείων, αποδεικνύεται γι’ άλλη μια φορά κίνδυνος – θάνατος για όλους τους κατοίκους της γύρω περιοχής, που οι Χρυσαυγίτες μπορεί να θεωρήσουν “αναρχοκομμουνιστές”, “λαθρομετανάστες”, ομοφυλόφιλους ή οτιδήποτε άλλο δεν συνάδει με την ναζιστική ιδεολογία τους.

 

Μόνη πηγή ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή είναι το κλείσιμο της γιάφκας στη Μεσογείων και η απομάκρυνση των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ. Η επίθεση στον Αλέξη σηματοδοτεί ταυτόχρονα κλιμάκωση των επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής τέσσερα χρόνια μετά την αναγκαστική απόσυρσή τους λόγω της άσκησης δίωξης που ακολούθησε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το 2013. Αυτές τις μέρες η συμμορία των νεοναζί επιτίθεται και σακατεύει επίσης στο ξύλο Πακιστανούς εργάτες γης στον Ασπρόπυργο, έκανε επιθέσεις στο στέκι Πασαμοντάνια στον Κορυδαλλό και στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο “Φαβέλα” στο Μικρολίμανο του Πειραιά καθώς και σε σπίτια αγωνιστών της Λαϊκής Συνέλευσης στα Σεπόλια. Πρόκειται για αποθράσυνση που βασίζεται σε κλιμακούμενη αστυνομική ανοχή και κάλυψη. Τροφοδοτείται από το ξέπλυμα των αρχιναζί βουλευτών σε διάφορες δημόσιες εμφανίσεις τους μαζί με κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Εδράζεται στη συνεχώς διευρυνόμενη απογοήτευση πλατιών λαϊκών στρωμάτων από τη μνημονιακή διαχείριση της – πάλαι ποτέ – αριστερής διακυβέρνησης Τσίπρα που οσονούπω υπογράφει νέα συμφωνία μέτρων φτωχοποίησης για να κλείσει η πολυθρύλητη δεύτερη αξιολόγηση.

 

Μόνη απάντηση στα μνημόνια και στους νεοναζί ο κοινός αγώνας των θυμάτων της φτώχειας και του φασισμού απέναντι στις πολιτικές φτωχοποίησης που θρέφουν τους νεοναζί. Ποτέ ξανά φασισμός!


Επιτροπή Δικαιωμάτων Λαϊκής Ενότητας

6 Απριλίου 2017